Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Loikkeliini palavalla aavikolla

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Loikkeliini on kenguru. joita elää Australiassa. Se on kiinnostava maa kaukana Suomesta. Myös Loikkeliinin kummilapset ovat Australian eläimiä. Vlle on suloinen vompatti-poika ja Viti on vompatti-tyttö. Lisäksi Loikkeliini tuntee papukaijoja ja albatrosseja, koala-karhuja ja myrskylintuja. Monet niistä tulevat eteen, kun Loikkeliini on luvannut hoitaa kummilapsiaan. Lasten vanhemmat ovat matkoilla. Kaikki menee hyvin siihen asti, kunnes koko joukon on lähdettävä pakoon: Eukalyptus-puiden metsä on syttynyt tuleen ja tuli leviää aavikkoa kohti. Nyt pitää isojen eläinten auttaa pieniä. Kylmä ja kuuma ilma vaihtelevat. Loikkeliinin emo kirjoittaa maailmalle kirjeen puhtaan ilman puolesta eläinten kielellä. Miten heidän käy? Tapaavatko Loikkeliinin kummilapset taas vanhempansa?
(Sini Kiuas/ Sanojen aika)
Vompattikaksoset Viti ja Ville ovat Loikÿkeliinin kummilapsia. Loikkeliini on luvannut toimia lastenvahtina sen aikaa, kun kaksosten vanhemmat Volmari ja Moona ovat vierailulla ruohoaavikon takana. Myös laivapapukaija Ruususen lapsenlapsenlapsi, pikku Rai, on Loikÿkeliinin luona. Kaikki neljä ovat juuri leikkimässä Laiva on lastattu -peliä, kun Loikkeliini äkkiä haistaa savun hajua. Eukalyptusmetsä on liekeissä ja tuli leviää aavikolle päin! Loikkeliini pakenee kaksosten ja Rain kanssa maanalaiseen luolaan ja sieltä Aavikkopurolle. Pian he seilaavat huteralla, laiturista tehdyllä lautalla Aavikkopuroa alas toivoen pääsevänsä turvaan Namerari-joelle. Mutta sitten lautta ajauÿtuu keskelle kosken kuohuja ja hajoaa. Miten ystävysten käy?

Kenguru Loikkeliinin uusi huima seikkailu saa lukijan pidättelemään henkeään jännityksestä. Kirjan on kuvittanut Jukka Lemmetty, ja se on seitsemäs Loikkeliinista ja hänen ystävistään kertova riemukas saturomaani.
(BTJ)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

134

Kieli

Sarjamerkintä