Touhutarha

Tyyppi

sadut
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Oskari asustaa Hapsungin kaupungissa, joka on lähes täynnä betonisia kerrostaloja. Eräänä päivänä koulun jälkeen värikäs perhonen johdattaa uteliaan Oskarin rehevään pihaan, jonka perukoilla kuokkii maata pieni mummeli nimeltään Onerva.

Onervan pihamaa kukkii, kuhisee eläimiä, puita ja pensaita, ja on ainoa vihreä keidas koko Hapsungissa. Tätä mieltä ei kuitenkaan ole kaupunginjohtaja rouva Raunio, joka on päättänyt purkaa Onervan talon uuden suuren autojen parkkihallin tieltä.

Miten kekseliäs Oskari koulutovereiden, vanhempien sekä mukavan opettaja Huikurin avulla saa pelastetuksi Onervan paratiisin?

Kirjassa on leppoisia luontorunoja ja hieman puutarhatietoutta. Onervakin toteaa: "Kukkaset pitää jakaa aina muiden kanssa. Vasta sitten kasvit ovat arvokkaita, kun niistä on iloa muille."

(Sanojen aika)

- - -

Onerva ja Onni asuvat vanhalla juna-asemalla kaupungin liepeillä. He ovat lähikoululaisten mummi ja vaari, ja heidän luokseen voi koulun tai työpäivän jälkeen pistäytyä piilosille tai vaikka kuopsuttamaan kukkapenkkiä. Suuri puutarha on sopiva leikkipaikka: touhua, yllätyksiä ja hupia riittää. Ulkoilmassa on kivaa puuhailla yhdessä. Siellä voi myös oppia monenlaista, vaikkapa sen, miten herneenpalko kelpaa veneeksi päästäiselle. Välillä voi kuunnella vanhaa kissaa, joka keksii runoja, jos vain on hereillä. Ja pienen tekolammen sammakko osaa neuvoa lättytaikinan teossa. Vanhasta juna-asemasta on tullut keidas, jossa niin lapset, aikuiset kuin eläimetkin kokevat monen monituista seikkailua.

(BTJ)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

64

Kustantaja

Kieli