Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Musta tango

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Helsingin rautatieasemalla kuhisee aina. Se on hyvä paikka bisneksille ja tuttujen tapaamiselle. Raha, viina, kellot ja naiset vaihtavat omistajaa, vaikka vain hetkeksi. Aseman kulmilla pyörivät myös romanikaverukset Elias, Feija ja Taisto. Puu-Vallilassa asuvat sisarukset Esa ja Lissu, he ovat valkolaisia ja Feija seurustelee Lissun kanssa. Esan ja Lissun luona Feijan lisäksi yöpyy joskus myös Elias.

Eliaksella ja Feijalla on jatkuvaa keskinäistä eripuraa, mutta Feija kuitenkin yrittää auttaa Eliasta antamalla tälle bisneksiä hoidettavaksi. Elias on rauhaton ja rikkinäinen sielu, joka ei tunne kodikseen mitään paikkaa eikä ketään ihmistä. Lissu kuitenkin rakastuu Eliakseen ja tästä seuraa kolmiodraama sekä välirikko miesten kesken.

Elias ja Lissu muuttavat rautatiepihalle tyhjään tavaravaunuun ja Lissu yrittää sopeutua romanimiehen tyttöystäväksi sekä kulttuurin määrittelemiin rajoihin. Se ei onnistu, sillä hyvästä ja rikkaasta perheestä tuleva tyttö on yhtä lailla kapinallinen ja omapäinen kuin Elias. Töitä ei kummankaan huvita tehdä, rahaakaan ei ole, mutta viinaa saa aina jostain, joten päivät alkavat kulua harmaassa viinanhöyryisessä sumussa. Sitten on Feijan ja Eliaksen aika selvitellä välinsä ja siinä vaiheessa tilanteeseen puuttuu myös virkavalta.
(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kieli