Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Elämä rakastaa sinua

Tyyppi

romaanit

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Sodassa elämä ei näytä rakastavan ketään. Surusilmäinen Ina näkee sodan mielettömyyden sairaanhoitajana ja elämän puolustajana. Ahdistuksen ja epätoivon keskellä hän löytää lohdun nuorena kuolleen ystävänsä, taidemaalari Marien, päiväkirjoista. Marie johdattelee Inan ajatuspolulle, jonka varrella tuhon ja kuoleman keskellä versovat elämä ja rakkaus.

Siellä missä ihmiset ja heidän maalliset rakennelmansa ovat raunioina Ina kohtaa odottamatonta viattomuutta, viisautta ja henkisyyttä. Hän oppii näkemään näkymättömän ja tuntemaan tuntemattoman. Sisällään orastavan toivon voimalla Ina kulkee kohti elämää, raskaana kuin pommikone, keveänä kuin enkeli.

Elämä rakastaa sinua on tarina ihmisyyden pimeydestä ja tietämättömyydestä, sen valosta ja ymmärryksestä. Mona Leon toisen maailmansodan kynnyksellä ruotsiksi kirjoittama kirja on näky elämän eheyttävästä voimasta, jota ihmisten vääristyneet halut eivät kykene koskaan tukahduttamaan. Ensimmäistä kertaa suomeksi käännetyn kirjan rohkaisevaa sanomaa tarvitaan tässä päivässä yhtä paljon kuin viime vuosisadan sotien repimässä maailmassa.

Kirjailija on myös nukketeatteritaiteilijana tunnettu suomenruotsalainen Mona Leo, jonka syntymästä on kulunut tänä vuonna 111 vuotta. Talvisodan kynnyksellä Mona koki näyn, josta syntyi tämä kirja (alkuteos: Livet älskar dig). Kirjan sotaa ja rauhaa, elämää ja ihmisyyttä koskevat ajatukset ovat yhtä havahduttavia nykyhetkessä kuin toisen maailmansodan aikoina.

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

96

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Lisätietoja

Suomennettu alkuteoksen toisesta painoksesta.

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

173

Kieli