Rauhallinen Erkki

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Erkin äiti ja isä huolestuvat Erkin rauhallisuudesta. Onko se normaalia? Pitäisikö Erkin vilkastua? Ihastuttava, maalaiselämää kuvittava lastenkirja.
(Laura Norris/ Sanojen aika)

- - -

Erkki on tosi rauhallinen syntymästään saakka - jopa niin, että vanhemmat ovat tästä huolissaan. Mutta kirkonkylän villi Lilli onnistuu tempaisemaan Erkin mukaan leikkiin ja nauruun.

(Lastenkirjainstituutti)

- - -

Eräänä päivänä äiti sanoo isälle: "Meille taitaa syntyä Erkki." Kun Erkki on syntynyt, isä sanoo: "Onpa se rauhallinen!" "Se on rauhallinen Erkki" sanoo äiti. Erkki kasvaa, ajaa traktoria isän kanssa ja lypsää lehmää äidin kanssa. Erkki on tyytyväinen poika, mutta isä ja äiti kyselevät: "Onko Erkki liian rauhallinen? Pitäisikö hänen vilkastua?" Erkki viedään kerhoon, jossa hän kohtaa muita lapsia. Erkki ei kuitenkaan muista lapsista piittaa, hänellä on ikävä possua ja lehmää. Lopulta Erkki kohtaa myös kirkonkylän villin Lillin, jolta äiti ja isä ovat koettaneet poikaansa suojella. Erkki ja Lilli alkavat tekemään hiekkakakkuja ja heillä on yhdessä hauskaa kuten vain lapsilla voi olla, erilaisuudestaan huolimatta.

(Kuvakirjatietokanta Kirjavainen)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

28

Kustantaja

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

27

Kieli

Kääntäjä