Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sihis ja yksisarvinen

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Maailman pienin koira Sihis ja hänen ystävänsä seikkailevat jo kuudennessa kirjassa, vaihteeksi jälleen merellisissä tunnelmissa. Nyt Sihis tapaa pienen mykän yksisarvisen, joka on kadottanut vanhempansa. Kummitusperheelläkin on huolia: missä on heidän laivansa? Kadonneen laivan arvoitus selviää, kun perhe tapaa Hullun Luuranko Henrin yökahvilassa vanhan tuttavansa, kapteeni Ketsupin. Yhdessä monenkirjava joukko lähtee etsimään Sihiksen vanhempia. Jännittävä matka kulkee merenalaisen kaupungin ja valaan vatsan kautta. Perillä odottaa yllätyksien yllätys.
(Liisa Viiala/ Sanojen aika)
Sihis, maailman pienin koira, tutustuu uusimmassa Keltanokka-seikkailussa vedenalaiseen maailmaan. Kummitusperheen laiva on joutunut nälkäisen aavevalaan vatsaan, mutta kapteeni Ketsupin avulla Sihis ja kummitusperhe pääsevät laivan jäljille.

Sumujen saarella Kaarlo Karvamato kutsutaan paikalle parantamaan likinäköinen oraakkeli, joka ohjaa retkueen oikeaan suuntaan.

Seikkailunsa aikana he tapaavat myös merkillisen mustekalan ja meren pohjaan vangiksi jääneen yksisarvisen.
(Tammi)
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
92
Kuvittaja
Sarjamerkintä