Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Memmoin arvat

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kun Tuomas-piispa tuli ristin ja miekan voimalla saattamaan Suomen ainoan autuaaksi tekevän kirkon helmaan, oli hänellä vastassaan villi ja puoliksi pakanallinen kansa. Uljas, vaalea Hämeen heimo uhrasi vielä Lemmolle ja Tursolle pyhissä uhrilehdoissaan, ja naiset lauloivat iltaisin lapsilleen vanhoja pakanallisia laulujaan.

Hämeessä Tuomas, luostarin kasvatti, joutui outojen, salaperäisten tapausten pyörteeseen. Ei ollut vielä Lempo kuollut, ei vielä vanhojen jumalien mahti taittunut. Kuolemaansa saakka oli Tuomas-piispa rakastava Hämettä ja samalla kantava synkkää salaisuutta sydämessään.

Memmoin arvat on niitä nuorisonkirjoja, jotka pystyvät viehättämään jokaista, niin nuorta kuin aikuista. Jännitys pysyy herpaantumattomana loppuun asti ja lukija huomaa, että kirjailija, jonka esityksen pohjana on prof. Jalmari Jaakkolan historiantutkimukset, avaa aivan uusia näköaloja erääseen historiamme ratkaisevaan vaiheeseen.

Käsikirjoitus sijoittui toiseksi pohjoismaisessa nuortenkirjakilpailussa.
Henkilöt, toimijat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
266