Holappa, Valma

Kirjailijan muu nimi

Holappa, Valma Orvokki

Synnyinaika

Synnyinpaikka

Opiskelupaikkakunta tai -paikkakunnat

Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat

Koulutus tai tutkinto

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Maakunta-alue

Teokset

Tyyppi

runokokoelmat

Tyyppi

runokokoelmat

Kirjailijan omat sanat

Älä pilaa elämääsi riitelemällä.

Elämäkertatietoa

Valma Holappa on kristillinen kirjailija Keski-Suomesta. Ennen kokoelmiensa ilmestymistä hän oli jo kouliutunut kirjoittaja, jonka tekstejä oli nähty usein lehdissä.

Holapan runokirjat ovat käteenkäyviä, ja niissä on kauniit luontoaiheiset kansikuvat. Sanomaltaan ne ovat raikkaita ja rohkaisevia. Holappa tarjoaa ihmisille ratkaisua solmuuntuneisiin tilanteisiin. Hän toivoo, että hänen tekstinsä koskettaisi ja auttaisi lukijoita.

Runoissa on pääasiana evankeliumi, ilosanoma joka vapauttaa ihmisen. Ilmaisut ja runokuvat ovatkin usein raamatullisia, mutta eivät toki läheskään aina. Holappa kirjoittaa pilkkimisestä, kotiseudustaan Sumiaisista, saunasta, kevään tulosta ja yleensäkin mitä moninaisimmista aiheista.

Kirjaan Elämän pitkospuilla sisältyy kirjoittajan omista vaiheista kertova runo ”Evankelistan elämäkerta”. Yleensä Holapan runo kuitenkin keskustelee ja kuulostelee, ei puhu hänestä itsestään.
Kokoelmassa Kuljettua polkua on muiden tekstien lomassa runoja surusta ja lohdutuksesta. Holappa muistuttaa, että murtuminen on alku uudistumiselle. Hän kirjoittaa armosta, johdatuksesta ja anteeksiannosta.

Katriina Kajannes


Valma Holappa o.s. Lehtonen

"Kerron tapahtumia Keski-Suomesta. Ensimmäiseksi kirjoitin runoja ja kirjoituksia joululehtiin. Haluan välittää myönteistä ja turvallista elämänkatsomusta ja evankeliumia Jeesuksesta. Lempikirjani on Raamattu. Tärkeintä elämässäni on Jumalan tahdon etsiminen eli kristilliset arvot."

Tekstinäyte

Itseensä meneminen lääkettä parasta
- sitä käytä!
Tuon matkan kun teet,
ei enää niin pahasti toisen turmelus jäydä!
[Kuljettua polkua, s. 112]