Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hautausmaan poika

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Pimeydessä näkyi käsi, joka piteli veistä...

Pienen pojan perhe murhataan julmasti, ja henkiin jäänyt taapero pakenee veitsimiestä ulos. Hän päätyy hautausmaalle, jossa herra ja rouva Owens ottavat pojan hellään huomaansa. Viralliseksi holhoojaksi nimetään Silas, jonka mielestä elävän pojan kasvattamiseen tarvitaan kuitenkin kaikkien hautausmaan asukkaiden apua. Poika saa nimekseen Ei-Kukaan ”Eikku” Owens ja hänet ylennetään kunniakuolleeksi.

Hautausmaalla Eikku on hyvässä turvassa ja sen muurien sisäpuolella hän pystyy näkemään pimeässä. Eikku oppii myös hiipumaan, liukumaan ja kävelemään uniin. Jonkin aikaa hän saa nauttia myös elävän ihmisen, Scarlettin, seurasta. Tyttö kuitenkin muuttaa pois ja kasvaessaan Eikun alkaa tehdä mieli ulkomaailmaan. Tähän tarjoutuu tilaisuus, kun Eikku haluaa hankkia hautakiven noidalle, joka ei kuolemansa jälkeen sellaista saanut. Hautausmaan ulkopuolella Eikku joutuu kuitenkin vaaraan, sillä häntä jahdataan edelleen. Eikun tiedetään jääneen henkiin tuona yönä, kun hänen perheensä tapettiin.

Myös elävien ihmisten koulun aloittamisessa on ongelmansa. Eikku saa Silakselta selvät ohjeet: käyttäydy mahdollisimman huomaamattomasti. Tämä ei kuitenkaan onnistu, sillä Eikku puuttuu epäoikeudenmukaisuuteen pakottamalla Nickin ja Mo'n lopettamaan muiden kiusaamisen. Auttavatko aavemaailman opit Eikkua selviytymään elävien ihmisten keskellä?

Itse hautausmaakin paljastaa kammottavimmat puolensa, sillä käärmemäinen Hurmeleikki uhkaa Eikkua ja guulit yrittävät houkutella häntä omaan painajaiskaupunkiinsa.

(Päivi / Sivupiiri)

- - -

Maagisen jännittävä tarina pojasta, jonka kummitukset kasvattivat

’Tämän lapsen kasvattamiseen tarvitaan enemmän kuin pari hyväsydämistä sielua. Siihen tarvitaan’, Silas sanoi, ’koko hautuumaa.’

Perheensä julmasti menettänyt taapero päätyy hautausmaalle, jonka aavemaiset asukit päättävät suojella poikaa. Ei-Kukaan ”Eikku” Owens saa aaveista uuden perheen ja hautausmaasta uuden kodin.

Eikun elämään hautausmaalla mahtuu merkillisiä ja pelottavia asioita, mutta aaveiden opit ovat tarpeen ennen kaikkea silloin, kun 16-vuotias Eikku astuu ulkomaailmaan ja joutuu kohtaamaan siellä täällä vastaantulevat Jack-jokamiehet.

Moninkertaisesti palkittu fantasian mestari Neil Gaiman on ammentanut tarinaansa vaikutteita Viidakkokirjasta. Huikeasti menestyneen, aavemaisen jännittävän teoksen pohjalta on tekeillä myös elokuva.

(Otava)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

332

Kustantaja

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

303

Kääntäjä

Kuvittaja

Ensimmäinen julkaisu

kyllä