Elämään tuomittu

Tyyppi

kokoomateokset
novellikokoelmat
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kerran Ennalansa avannut ei unohda lukukokemustaan. Itse hän kutsui dekkareitaan psykologisiksi trillereiksi, joillekin ne olivat kioskikirjoja, joista puuttuu toivo. Kyttyrä ja Veljeni Herrassa (molemmat 1965) sekä Vaimo jonka minulle annoit (1969) -kirjoista ei ole helppo sanoa, onko murha lopultakaan niiden rikoksista vakavin. Novellikokoelmasta Linna meren rannalla (1960) jäi pois suuri joukko korkeatasoisia tarinoita, joiden loppuratkaisu useinkin yllätti – piirre, jota taidenovelli vieroo, mutta josta lukija ilahtuu.

Elämään tuomittu -valikoima sisältää Veikko Ennalan keskeisen kaunokirjallisen tuotannon: neljä kirjaa sekä runsaasti lehtinovelleja, niin ensimmäisen (Kuolemaantuomittu) kuin viimeisen (Elämään tuomittu).
(takakansiteksti)
Sisältää teokset Linna meren rannalla; Kyttyrä; Veljeni herrassa; Vaimo, jonka minulle annoit sekä eri lehdissä 1957-1992 julkaistuja novelleja. - S. 11-29: Erikoistoimittajan rinnakkaisminät: lehtinovellisti ja kioskikirjailija kirj. Tommi Liimatta.
Veikko Ennala (1922-1991) muistetaan reportaaseistaan Avussa ja etenkin kahdesta värikkäästä vuosikymmenestään Hymyn erikoistoimittajana. Tuhansien lehtijuttujensa lisäksi Ennala kirjoitti satoja novelleja sekä kolme pientä rikosromaania. Kerran Ennalansa avannut ei unohda lukukokemustaan. Itse hän kutsui dekkareitaan psykologisiksi trillereiksi, joillekin ne olivat kioskikirjoja, joista puuttuu toivo. Kyttyrä ja Veljeni Herrassa (molemmat 1965) sekä Vaimo jonka minulle annoit (1969) -kirjoista ei ole helppo sanoa, onko murha lopultakaan niiden rikoksista vakavin. Lehtinovellikokoelmasta Linna meren rannalla (1960) jäi pois suuri joukko korkeatasoisia tarinoita, joiden loppuratkaisu useinkin yllätti - piirre, jota taidenovelli vieroo, mutta josta lukija ilahtuu. Uusi valikoima sisältää Veikko Ennalan keskeisen kaunokirjallisen tuotannon: neljä kirjaa sekä lehtinovelleja, niin ensimmäisen (Kuolemaantuomittu) kuin viimeisen (Elämään tuomittu). Tommi Liimatta on aiemmin toimittanut Veikko Ennalan lehtikirjoituksista kokoelman Lasteni isä on veljeni (2007).
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaanit ja novelleja

Ilmestymisaika

Sivumäärä

727

Kustantaja

Kieli

Muu tekijä