Annan seitsemän elämää

Tyyppi

satukokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

"Minä en halua pientä elämää. Haluan suuren. Mutta jos elämän on oltava pientä, olkoon niitä sitten monta. Niitä, elämiä."" Näin ilmoittaa Anna, päähenkilö Kaarina Helakisan kertomuksessa Annan seitsemän elämää.

Tämä Kaarina Helakisan kertomuskokoelma ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1987 (Weilin+Göös). Tässä kuvakirjassa on julkaistu kertomuksen nimikertomus uuden kuvituksen kera. Annan seitsemän elämää on tarina Annasta ja hänen matkastaan läpi seitsemän erilaisen elämän. Kertomus on salaperäinen, syvällinen ja sen sisältö yhä ajankohtainen. Helakisa kirjoittaa satuperinnettä uusiksi, tuttuja elämänkohtaloita ympäri kääntäen. Kertomuksen kohdeyleisö on laaja, se puhuttelee niin lapsia kuin aikuisia.

Kertomuksen on kuvittanut esikoiskuvittaja Mirkka Eskonen, jonka taiteen maisterin tutkinnon lopputyö kuvakirja myös on. Puupiirrostekniikalla toteutetut kuvitukset käyvät tasaveroista vuoropuhelua Helakisan tekstin kanssa ja tuovat tekstiin lisää tulkinnallisia kerroksia. Puupiirroksen jälki sopii hyvin tekstin avaamaan iättömään maailmaan.

Paula Havaste kirjoitti kertomuksesta Helsingin Sanomissa vuonna 1988 näin: "Monista miraakkeleista niminovelli on pisin. Se on lohdullinen kertomus rikkaan elämän ohjeista, naisesta, naiseksi tulemisesta, naisen oikeuksista ja vaatimuksista, siitä kuinka elämänsä voi ottaa omiin käsiinsä."
(BTJ 2012)
Sisältö:
- Königin Drosselbrust und Prinz Milchbart eli kuningatar Rastaanrinta ja prinssi Maitoparta.
- Talvisia tarinoita: Hymykuoppien kauppias, Ihmeellinen luistelu, Jäähyväiset Tomaattipuulle, Kesylinnut.
- Annan seitsemän elämää: Velho, Vaaleatukkainen elämä, Tummatukkainen elämä, Eteläinen elämä, Pohjoinen elämä, Kotielämä, Vaeltajan elämä, Kuninkaan kartanolla, Lähtö.

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

100

Kustantaja

Kieli

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

44

Kieli

Lisätietoja

Julkaisu on osa tekijän taiteen maisterin opinnäytetyötä Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuvataidekasvatuksen koulutusohjelmassa