Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Maija Poppanen

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Maailman paras lastenhoitaja laskeutuu taas keskuuteemme sateenvarjollaan! Lastenkirjallisuuden ehdoton klassikko ilmestyy kokonaan uudistuneena nelivärisenä kokoelmateoksena, joka sisältää Maija Poppasen kaikkien aikojen parhaat tarinat ja myös aiemmin suomentamattomia seikkailuja. Mukana ovat muun muassa ikimuistoiset Naurukaasua ja Neiti Larkin Andrew, joissa Maija Poppanen selvittää sotkut omalaatuisilla konsteillaan. Jaana Kapari-Jatan tuore suomennos nostaa klassiset lastenkamaritarinat uuteen lentoon, ja oman mausteensa soppaan tuovat Marika Maijalan ilkikuriset kuvat, joissa on poppasmaista taikaa ja tyyliä. Harry Potter -kirjasarjan kääntäjänä tunnettu Kapari-Jatta on eturivin suomentajiamme, joka on kääntänyt sekä lasten että aikuisten kirjoja. Maijala sai arvostetun Rudolf Koivu -kuvituspalkinnon vuonna 2009.

- - -

Maija Poppanen on pop! Upea uusi kuvitus ja suomennos nostavat klassikon lentoon. Mukana Poppasen parhaat tarinat ja aiemmin suomentamattomia seikkailuja.

Maija Poppanen on aina pop!

Maailman paras lastenhoitaja laskeutuu sateenvarjollaan koreampana kuin koskaan! Hieno hattu, kiiltävät nappikengät ja pistävät siniset silmät – ne Anja ja Veikko ennättävät nähdä, kun Maija Poppanen jo liukuu porraskaidetta ylöspäin ja lastenhoitajaksi Lippaan perheeseen. Maija Poppanen menee ja tulee miten mielii ja on luonteeltaan hyvin pikkumainen ja itserakas, mutta lastenhoitajana aivan omaa luokkaansa. Hän vie lapset teekutsuille, missä pöytä kelluu ilmassa, hän liimaa tähtiä taivaalle ja näyttää kummallisen eläintarhan. Kunnes eräänä päivänä länsituuli tempaa Poppasen taas mukaansa…

Jaana Kapari-Jatan uusi suomennos nostaa lastenkirjallisuuden klassikon uuteen lentoon, ja Marika Maijalan nelivärikuvissa on poppasmaista taikaa ja tyyliä.

(WSOY 2010)

- - -

Maija Poppasen sinisissä silmissä on pistävä katse. Hiukset hän on kammannut kireälle nutturalle. Hän on ankara ja itserakas, vanhanaikainen ja kerrassaan pikkumainen lastenhoitaja. Kuinka kukaan voisi hänestä pitää - ja kuitenkin monet suorastaan rakastavat häntä. Sillä Maija Poppanen on haltiatar. Hänen mukanaan elämään tulee jännitystä ja hohtoa.

Maija Poppanen tulla tupsahtaa itätuulen tuomana Kirsikkatielle. Sininen takki ja ruusukoristeinen hattu, kiiltävät nappikengät, kangaslaukku ja sateensuoja jonka kahvana papukaijanpää, ne Jane ja Michael ennättävät nähdä, kun Maija Poppanen jo liukuu porraskaidetta ylöspäin ja lastenhoitajaksi Banksin perheeseen.

Maija Poppanen vie lapset teekutsuille missä pöytä kelluu ilmassa, hän liimaa tähtiä taivaalle ja näyttää kummallisen eläintarhan. Kunnes länsituuli tempaa hänet mukaansa...

(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
202
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Kuvittaja
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Kustantaja
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
176
Kustantaja
Sarjamerkintä