Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Maaginen iguaani

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Siirin opettajana työskentelevää Reino-enoa ei melkein tunnista omaksi itsekseen sen jälkeen, kun hän kesälomanviettoon kyllästyttyään vastaa lehti-ilmoitukseen, jossa etsitään metrin mittaiselle Irmeli-liskolle pikaisesti uutta kotia.

Yhtäkkiä aiemmin teetä, haitarijatsia ja ulkomaanmatkoja rakastanut Reino linnoittautuu kotiinsa keittämään kahvia ja tanssimaan sambaa olohuoneessa sulkapäähine päässään lukuisten palmujen keskellä. Mitä ihmettä lisko maagisilla silmillään enolle tekee ja kuinka siitä pääsee eroon?

(Adrianna/Okariino)

- - -

Siirin Reino-eno on tarjonnut uuden kodin metrin mittaiselle kirkkaanvihreälle Irmeli-iguaanille. Eno on innoissaan, mutta vähitellen Siiri alkaa huolestua. Enon koti on muuttunut viidakoksi ja hän vain sambaa päivät pitkät. Siinä vaiheessa, kun eno muuttaa asumaan keittiön pöydän alle, tietää Siiri tarvisevansa hevibändissä bassoa soittavan isosisko Marellan apua.

(Tuija Lassila/ Sanojen aika)

- - -

Lehti-ilmoituksen myötä Irmeli-iguaani saa uuden kodin. Mutta mitä olivatkaan ne pitovaikeudet, joiden vuoksi kiltti kasvissyöjä annettiin pois...

– ANNETAAN HYVÄÄN KOTIIN, Reino luki ja katseli ympärilleen keittiössä kuin arvioiden, oliko se hyvä koti.

Irmeli on metrin mittainen kirkkaanvihreä lisko, luonteeltaan kiltti kasvissyöjä, aivan kuin Reino-eno itsekin. Mutta mitä ovat ne pitovaikeudet, joiden vuoksi Irmeli annetaan pois? Liukasteleeko se parketilla? Reinon uteliaisuus vie voiton, ja Irmeli saa uuden kodin hänen luotaan. Eikä aikaakaan, kun Reinon kotia ei tosiaan ole vanhaksi tunnistaa...

(WSOY)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kustantaja

Kuvittaja

Sarjamerkintä