Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Neljätoista ja risat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Mimosa eli Mimmi on tavallinen murrosikäinen, seitsenlapsisen lestadiolaisperheen tyttö, joka käy kahdeksatta luokkaa. Hän tapaa kavereitaan seuroissa ja miettii suhdettaan kodin malleihin ja uskontoon, josta tuntee kuitenkin saavansa turvaa. Mimmi miettii kuka on ja millainen haluaa olla, ja joutuu ristiriitoihin parhaan ystävänsä Nooran kanssa. Ihastus Aleksiin ja uuteen, ei-uskovaiseen Sanniin tuo myös paljon pohtimisen aihetta. Päiväkirjan muotoisessa kirjassa seurataan Mimmin elämää syksystä jouluun.

(Lastenkirjallisuusinstituutti)

- - -

Kelasin mielessäni illan tapahtumia, ja hymyilin itsekseni. Samassa näin oman kuvani pöydän yläpuolella olevasta peilistä. Olinko minä tuo tyttö, jolla oli itsevarma katse ja salaperäinen hymy? Joka näytti ainakin seitsemäntoistavuotiaalta! Nousin ja sytytin valot… naps. Ja olin taas arkinen pikku Mimmi, ikää neljätoista ja risat. Mihin katosi äskeinen tyttö? Oliko se vain hämärän aiheuttamaa harhaa? Vai aavistus tulevaisuudesta?
Avasin päiväkirjan ja otin kynän käteen. Sitten istuin taas ikuisuuden tuijottaen päiväkirjan tyhjää sivua, mitään kuitenkaan näkemättä.

(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

127