Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Gisellen kuolema

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Joelin sisko Linnea tulee kotiin vuosien jälkeen. Siipirikko balettitanssija, joka ei ole enää koskaan Giselle. Voiko ihminen mennä niin rikki ettei toivu siitä koskaan? Elämän tärkein asia on viety Linnealta silmänräpäyksessä. Mitä jää jäljelle?

Joelin suhde siskoon on ollut aina etäinen. Pikkusisko lähetettiin jo seitsemänvuotiaana tädin balettikouluun Tukholmaan. Lahjakas, pieni Linnea, joka kävi vuosi vuodelta yhä harvemmin kotona. Linnean poislähettämisen taustalla päilyvät perheen kipeät asiat ja isän paha masennus. Yhtäkkiä 15-vuotias Linnea onkin taas pysyvästi kotona. Hauras, virheetön Linnea, jonka sisälle ei näe kukaan, ja joka ei koskaan enää voi tanssia. Sisko herättää Joelissa ristiriitaisia tunteita, sisarusten suhde ei ole helppo. Silti Joel on ainoa, joka pääsee edes välillä lähelle ja ymmärtää mitä sisko käy läpi. Kirja on rankka, eikä sitä voi suositella kovin nuorille lukijoille. Teksti on kaunista ja runollista, vaikka kerrotut tapahtumat ovat ankeita ja karuja. Hieno ja pysäyttävä kirja.

(Merkku / Sivupiiri)

- - -

Linnea palaa kotiin hiukset ballerinanutturalla, vaikka selvää on, ettei hän tanssi enää koskaan. Joel on pysähtynyt odottamaan häntä kahdeksan vuotta aikaisemmin, jäänyt lastenhuoneen lattialle istumaan leluauto kädessään. Linnea on vaarallinen, Linnea on kipinöivä, Linnea on kukka jolta on taitettu niska. Joel on ainoa joka antaa hänen olla sellainen kuin on, oli se sitten mikä tahansa Linnean eri peilikuvista.

Tulevaisuus syöstään mahdottomaan kurssiin, ja järvenselällä kuikka huutaa.

(Kustantajan teosesittely)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

151

Kustantaja

Kieli