Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Marenkikeiju

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Neljäsluokkalainen, 10-vuotias Ulpu on pullea, yksinäinen tyttö, joka yrittää pärjätä omillaan mutta ihailee veljensä Kivin tyttöystävää Siljaa vähän taakaksi asti. Ulpu rakastaa ruokaa, herkkuja, tanssimista ja omaa majaansa lähimetsässä, jossa voi unohtaa koulukavereiden nälvimisen ja kuvitella tanssivansa kevyesti kuin perhonen. Kun Kivin ja Siljan seurustelu loppuu äkisti, Kivi ja Ulpu surevat menetystä yhtä paljon - kunnes Ulpu kohtaa salaperäisen "vierailijan", naapuriin muuttaneen Juulian.

(Lastenkirjallisuusinstituutti)

- - -

Ulpu katoaa kuvitelmiinsa, joissa voi tanssia rohkeasti kuin sudenkorento. Kaunis kertomus yksinäisen tytön haikeankarvaasta keväästä ja unelmista.

Ulpun kanssa ei vaihdella koulukuvia eikä hänen korvaansa kuiskutella salaisuuksia. Edes Ulpun veli ja tämän ihana tyttöystävä Silja eivät huomaa häntä. Omassa metsässään Ulpu kuitenkin tanssii rohkeasti kuin sudenkorento, liitää korkealle kuin perhonen. Sitten eräänä päivänä metsään saapuu salaperäinen vierailija…

Marenkikeiju on kaunis kertomus yksinäisen tytön haikeankarvaasta keväästä ja keijunkeveistä unelmista.

(WSOY)
Aiheet ja teemat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
120
Kustantaja