Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hiljaisuus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Islantilainen Linda syntyi samana päivänä kuin Tsaikovski - mutta sata vuotta myöhemmin. Hiljaisuus kertoo tämän nuoren naisen, Lindan, suhteesta samannimiseen mummoonsa, joka ei ole aivan tavallinen isoäiti. Linda-mummu elää omassa yksityismaailmassaan, jonka täyttävät Tsaikovskin jumalainen musiikki, kukat ja kasvit sekä rohdot ja ryydit. Mummolla on oma erityinen suhde Tsaikovskin mummoon, Anastasia Posohovaan, joka on kaikkialla, tietää kaiken ja järjestää kaiken.

Linda kasvaa aikuiseksi, muuttaa ulkomaille poikaystävänsä kanssa ja aloittaa opinnot, mutta hänen on palattava mummonsa kuolinvuoteen ääreen Reykjavíkiin. Mummo on suostunut puhumaan vain hänelle ja ystävälleen Anastasialle. Muuta perhettä hallitaan hiljaisuudesta käsin. Vähitellen lukijalle hahmottuu hiljaisen musiikkimaailman kaksi ulottuvuutta: sisäisen, kauniin maailman kääntöpuolella on sairas ihminen, joka tuhoaa koko muun perheen elämän.

Grímsdóttir kirjoittaa perheen sisäisestä vallankäytöstä, unelmien voimasta ja vaaroista, paosta sisäiseen haaveksintaan tai ulkoiseen kostoon, vaikenemisesta silloin kun olisi pitänyt puhua sekä kauneuden läpitunkevasta voimasta.
(Like)

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Tekstinäyte

Hän ei vastannut minulle ja tiesin, ettei hän uskonut minua. Jotkut eivät tahdo katsoa elämää silmiin, rakkaani, joidenkin on aina parempi olla kun he kääntävät katseensa ja muuttavat kaikki tosiasiat.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

414

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

419

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli