Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Maleenan joulu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

10-vuotiaan Maleenan äiti kuolee vähän ennen joulua. "Se jakoi kaiken aikaan ennen ja jälkeen, eivätkä ennen ja jälkeen muistuttaneet toisiaan." Maleenasta tuntuu, että maailmasta on ilo kadonnut. Maleenasta tuntuu, ettei hänen enää ole edes lupa olla iloinen. Saatuaan jouluksi kauan toivomansa lahjan, Maleena pelästyy omaa riemuaan ja itkee. Isä lohduttaa ja sanoo, että on oltava hyvillä mielin aina kun vain voi.
(Lastenkirjallisuusinstituutti)
Kun Maleena on kymmenvuotias ja käy neljättä luokkaa, tapahtuu jotain, mikä muuttaa kaiken. Maleenan on vaikea tottua ajatukseen, että äiti on lopullisesti poissa. Voi sattua, että isoäiti tai isoisä kuolee, mutta isä ja äiti elävät yhtä kauan kuin minä! Niin on Maleena ajatellut.

Nyt isän, Maleenan ja nelivuotiaan Matin on pakko opetella elämään kolmisin. Maailmassa, mistä ilo on kadonnut. Ja Maleenasta tuntuu, että hänen ei enää ole edes lupa olla iloinen.

Saatuaan jouluksi kauan toivomansa lahjan Maleena pelästyy riemuaan ja itkee. Mutta isä lohduttaa ja sanoo, että on oltava aina hyvillä mielin kun vain voi. Ja Maleena ymmärtää, itkee vielä vähän, mutta nyt ilosta.
(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kieli

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

135

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä