Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Karoliina ja Baskeri-Villen koira

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ekaluokkalainen Karoliina Paju pelkää koiria. Hänen sydämensä alkaa jyskyttää ja jalat muuttuvat hyytelöksi aina koirien lähettyvillä. Siksipä Karoliinaa harmittaa, että hänen koulukumminsa Aliisa on oikea koirahullu! Eräänä hämäränä syysaamuna Karoliina ja Tytti huomaavat koulumatkallaan jotain kamalaa. Pellon laidassa tähyilee nimittäin neonvärinen aavekoira! Karoliina on tietysti kauhuissaan, mutta Tytti haluaa ratkaista tämän Baskeri-Villen koiran arvoituksen. Tähän tarvitaan ainakin yksi keksitty koirakuume, vauhdikas karkumatka, makoisa lenkkimakkara ja velhon kristallipallo. Ja loppujen lopuksi Karoliina huomaa, etteivät koirat olekaan enää niin pelottavia otuksia.

(LiiSa/Okariino)

- - -

Voiko koirapelko muuttua koirakuumeeksi? Ei ainakaan Karoliinalla, sillä hän pelkää koiria kuollakseen. Ne läähättävät, nuuhkivat, nuolevat ja hyppivät, se on todella pelottavaa. Pahaksi onneksi Karoliina on saanut koulussa kummikseen viidesluokkalaisen Aliisan, jolla on kolme koiraa. Karoliinan on vaikea tunnustaa Aliisalle pelkäävänsä koiria. Kun salaisuus vihdoin paljastuu, Aliisa auttaa Karoliinaa tutustumaan koiriin varovasti, yksi kerrallaan ja niin Karoliina oppii jotain koirien kielestä.

Koirapelko alkaa jo laantua, kunnes hän törmää luokkakaverinsa kanssa aavekoiraan. Se hohtaa aavemaista vihreää valoa, kun se livahtaa tyhjään latoon. Sen täytyy olla Baskeri-Villen koira! Mitään kauheampaa ei voi olla kuin läähättävä aavekoira!

Mikä on tuo aavekoira, mistä se ilmestyi? Kuinka sittenkin käy niin, että kaikkien kauhujen jälkeen Karoliina tuntee outoa kihelmöintiä? Voisiko se olla koirakuumeen alkua?

(Marjatta Yamamoto/Sanojen aika)

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

85

Kustantaja

Sarjamerkintä

Osana julkaisua