Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Köyhän lokakuu

Tyyppi
romaanit
tietokirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
»Kun olin kaikista yksinäisin, kaikista onnetto­min, menin peilin eteen itkemään. Oli ihanaa nähdä joku.» Lokakuussa 2011 kirjailija Susanna Alakoski alkaa pitää päiväkirjaa. Huoneessa hä­nen ympärillään ovat poliisiraportit ja sosiaaliviranomaisten muistiot hänen lapsuuden perhees­tään. Siitä, josta hän kirjoitti jo menestysromaa­nissaan Sikalat. Kaunokirjallisuudessa kaikki ei kuitenkaan ole totta. Nyt hän haluaa vihdoin kat­soa totuutta silmiin. Totuutta perheestään ja to­tuutta köyhyydestä hyvinvointivaltiossa. Poliisi­raportit ovat hänelle uusia, samoin sosiaaliviran­omaisten muistiot. Uutta on myös aikuisen, menestyneen ja sivistyneen selviytyjän kyky ana­lysoida menneisyyttään. Helppoa ei ole mikään.
Köyhän lokakuu on painava yhteiskunnallinen puheenvuoro ja kipeä henkilökohtainen kerto­mus. Alakoski asettaa itsensä niin alttiiksi että lu­kijan kurkkua kuristaa. Hän kertoo, kuinka pa­keni väkivaltaisesta kodista, asui sijaiskodeissa, tuli raskaaksi 15-vuotiaana, ja lopulta kouluttau­tui sosionomiksi ja aloitti luokkaretken ylöspäin. Mutta hän näkee myös pidemmälle, syiden ja seu­rausten verkostoon. Hän kirjoittaa maahanmuu­tosta, asunnottomuudesta, ihmisistä joita pide­tään kyvyttöminä huolehtimaan itsestään.Jokai­sella sivulla tulee selväksi, että köyhyys on stigma, josta ei pääse eroon.
(SETS)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
324
Alanimeke
päiväkirja
Ilmestymisaika
Sivumäärä
332
Kieli
Kääntäjä