Vauvaunia

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Jokainen vauva näkee unia, mutta millaisia? Äiti voi ne unet aavistaa, isä kuunnella. Sillä kun vauva nukkuu, sen ilmeet ja äänet ja joskus jalkojen vinha liike kertovat, minne vauva on unessa matkalla. Siihen maailmaan, joka meitä kaikkia odottaa: lempeään, mutta silti todelliseen maailmaan, jossa jokaisella ihmisellä on hyvä olla.

Vauva lentää sinne joka ilta, joskus myös äidin kanssa. Perillä sitä odottaa tuttu ja silti uusi ja ihmeellinen maailma. Joskus meri huokaa hiljaa, aalto sihisee rantaan. Joskus tähti loistaa, joskus rannalla loikoilee myös koira, jonka kylkeen on hyvä painautua. Ja kun aamu koittaa, kun vauva kasvaa, koira ymmärtää senkin ja nuolaisee vielä kerran vauvan poskea:

Mrhh-hau-vau , koira murahtaa. Mikä suppeantuntuinen viesti merkitsee huomattavasti enempää: - Kiitos ja kaikkea hyvää. Me tapaamme vielä, ehkä viidentoista vuoden päästä? Kuka tietää? Voi tosi hyvin! Ja saman tien koira hölköttää pois. Pian se kulkee jo kaukana kohti tuulen lakaisemaa taivaanrantaa. Kun vauva katsoo koiran perään, sen valtaa taas kaipuu. Ja vauva ymmärtää, että myös sen on aika lähteä: palata takaisin kotiin, äidin ja isän luo.

Hannu Mäkelän uusin lastenkirja kertoo niistä unista, joita vauvat voivat nähdä ja joita me aikuisetkin voimme vauvan kautta kokea. Kirjan hieno ja omaääninen kuvitus on Marika Maijalan.
(Tammi)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

33

Kustantaja

Kieli