Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kovan onnen poika

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

”Paras minä-muotoon kirjoitettu rikosromaani, minkä olen koskaan lukenut.” – Quentin Tarantino

Alex Hamilton on älykäs, tervejärkinen ja omillaan toimeentuleva nuorimies – joka ei pysty pidättelemään raivonpuuskiaan. Hän on kapinoinut vanhempiensa erosta saakka. Sijaiskotien ja erilaisten laitosten vilinässä Alex kaipaa isäänsä, murtunutta miestä, joka ei pysty huolehtimaan itsestään saati tarjoamaan pojalleen kotia. Hyvää tarkoittavien mutta lopen uupuneiden sosiaalityöntekijöiden ja julmien auktoriteettien ristipaine jättää Alexiin jälkensä. Elämä vyöryttää uusia muutoksia sarjatulella, mutta yksi asia säilyy muuttumattomana: Alexin rappioromanttiset ja rikollisuudesta viehtyneet toverit ovat alati valmiita istuttamaan rikoksen siemenen nuoreen mieleen, joka jo tallaa yhteiskunnan syrjäpolkuja.

Kovan onnen poika tarjoaa eturivin paikat tielle tuhoon. Bunker kuvaa elävästi, mitä pieleen menneestä lapsuudesta voi pahimmillaan seurata.

Edward Bunker (1933–2005) aloitti laitoskierteensä viisivuotiaana. Seitsemäntoistavuotiaana hän päätyi pahamaineeseen San Quentinin vankilaan ja viettikin puolet elämästään Amerikan kovimmissa vankiloissa. Hän käytti aikansa kirjoittamiseen, ja hänestä tuli vankilavuosien jälkeen arvostettu kirjailija. Kovan onnen poika on viides Bunker-suomennos.
(lähde: Like Kustannus)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

457

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

330

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä