Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vieras

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus


Vaeltaja, saapuu toiselta planeetalta aloittamaan jälleen uuden elämän uudessa isäntäruumissa. Tällä kertaa hän on saapunut Maa-planeetalle, jonka koko ihmispopulaatio on alistettu muutamia harvoja yksilöitä lukuun ottamatta.

Vaeltaja saa Melanie Stryder nimisen tytön ruumiin uudeksi ”kodikseen”. Samalla kun Vaeltaja asetetaan Melanien päähän niskaan kirurgisesti tehtävän viillon kautta, pitäisi Melanien tietoisuuden hävitä ja jäljelle jäädä enää hänen muistonsa. Muistot, jotka paljastaisivat viimeisien vastarintaa tekevien ihmisten olinpaikan. Toisin kuitenkin käy. Melanie jää sinnikkäästi asumaan Vaeltajan kanssa saamaan ruumiiseen ja Melanie piinaa Vaeltajaa muistoilla rakastetusta miehestä Jaredista ja pikkuveljestä Jamiesta. Pian Vaeltaja ei enää tiedä, ovatko rakkauden ja kaipauksen tunteet Melanien vai hänen omiaan. Tästä alkaa yhteinen matka Jaredin ja Jamien luo, jotka toivottavasti ovat vielä ihmisiä ja elossa.

Huippusuositun Twilight-saagan luoja Meyer käyttää melko kulunutta scifi ideaa kirjansa alkuasetelmana ja luo vaihtoehtoisen tulevaisuudenkuvan: muukalaiset ovat valloittaneet maapallon käyttäen ihmisruumiita isäntäeliöinä. Se mikä saa teoksen kuitenkin erottumaan muista samankaltaisista scifi tarinoista, on kirjan näkökulma ja teema. Kirjailija kertoo meille toisenlaisen utopian, jossa jopa ääriolosuhteissa ihminen pystyy osoittamaan suvaitsevaisuutta ja lämminhenkisyyttä erilaisuutta kohtaan. Nykymaailmassahan tämä ON utopiaa, sen me näemme joka päivä esimerkiksi uutisia seuratessa. Tämän ei tarvitsisi kuitenkaan olla tarua, sillä kirjalla on toinenkin opetus, jonka kirjailija paljastaa jo omistuskirjoituksessa: ”Äidilleni Candylle, jolta opin, että jokaisessa tarinassa on parasta rakkaus”. Niinpä, mikä tässä maailmassa olisi rakkautta tärkeämpää?
(SaVi / Sivupiiri)Pienet näkymättömät tunkeilijat ovat valloittaneet maapallon. Ne ovat asettuneet asumaan ihmisten pään sisään vieden ruumiilta heidän omat sielunsa. Suurin osa ihmiskuntaa on jo tuhoutunut, kun yksi viimeisimmistä jäljellä olevista ihmisistä, Melanie Stryder, napataan.

Tunkeutujaa, jolle annetaan Melanien vartalo, kutsutaan Vaeltajaksi. Hän on saanut nimensä siitä, että on ennen Melanieen siirtymistään asunut muilla planeetoilla ja ollut osa muita olioita. Häntä on varoitettu ihmisenä elämisen haasteista, tunnekuohuista ja muistoista. Uudessa kehossaan hän joutuu kuitenkin kohtaamaan odottamattomia vaikeuksia: hänen vartalonsa entinen omistaja kieltäytyy luovuttamasta mieltään tunkeilijalle ja haihtumasta pois.

Vaeltaja yrittää selailla Melanien ajatuksia toivoen pääsevänsä maapallolla vielä sinnittelevän ihmisten vastarintaliikkeen jäljille. Melanie kuitenkin täyttää päänsä kuvilla miehestä, jonka hän uskoo yhä elävän jossakin piileskellen. Vaeltaja ei enää voi erottaa itseään ruumiinsa haluista, joten hänkin alkaa kaivata miestä, joka sielujen pitäisi tuhota. Melaniesta ja Vaeltajasta tulee tahtomattaan liittolaiset, kun he lähtevät vaaroja uhmaten etsimään miestä, jota he kumpikin rakastavat.
(WSOY)

Kirjallisuudenlaji

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

606

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

702

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä