Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Madonna

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

”Se johtuu kotiasioista. Häiriintyneestä äitisuhteesta.” Marjatan ääni solui pirullisen viileänä hänen toistaessaan äidille lääkärin ajatuksia, mutta äidin askeleet ottivat vain tiukemman tahdin.

Marjatta on nuori murrosikäinen tyttö, joka kamppailee aikuistumisen ja naiseksi kasvamisen kurimuksessa. Keskustelusta vanhempien kanssa ei tule mitään, lähentymisyritykset katkeavat molemminpuoliseen avuttomuuteen. Marjatan kapina kärjistyy sairaalloiseen laihduttamiseen. Mutta vain siten, ruumistaan kiduttamalla, hän tuntee olevansa vahva vanhempien ristiriitoja ja kyyneleitä vastaan. Sitten perheen asioissa tapahtuu ratkaiseva käänne, joka murtaa Marjatan mahdin. Hänen on jälleen opeteltava elämään. Siinä on hyvänä apuna huoleton, lämmin ja elämäniloinen Perttu.
(takakansiteksti)

Päähenkilöt

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Terveydenhoitaja istui hienhajuisessa loukossaan jumppasalin sokkelokäytävien päässä.
- No hei.
Terkan puhetyyli oli verkkaista ja rauhoittavaa. Hänen äänensä oli matala, ja Marjatta muisti pohtineensa, oliko se luonnostaan sellainen, vai yrittikö terveydenhoitaja olla säikyttämättä lapsia.
Marjatta istui tuolille laukkuineen eikä vieläkään käsittänyt, miksi hänet oli komennettu terveydenhoitajan puhuteltavaksi.
- Jumppamaikka valitteli, että sinä olet laihtunut kovasti. Jos punnittaisiin.
Sitä se siis oli! Hyvä vain, kun oli laihtunut. Niin pitikin olla. Marjatta tahtoi päästä läskeistään. Hän inhosi ihramakkaroita, joita äiti pullautteli saunan lauteilla. Itseensä hän ei halunnut mitään sellaista litisevää ja lätisevää. Äidin appelsiininkuorireidet levisivät elävinä Marjatan silmissä. Hiki kihosi iholle.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

123

Kieli

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

145

Kustantaja

Kieli