Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hopeasormuksen taika

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kesällä 1809 Ella, Karoliina ja Stiina käyvät yhdessä rippikoulua. Ella ja Karoliina auttavat lukemisessa Stiinaa ja orpoa Aleksia, joka jostakin syystä oli joutunut pastorin silmätikuksi. Ellalla on piilossa ulaanin hänelle antama hopeinen sormus. Ellan ihmetykseksi kappalaisentalon kotiopettaja Annabel pyytää Ellalta hopeista sormusta itselleen ja Ella aavistaa, miten hänen laitansa on. Keisari saapuu Porvooseen valtiopäivien päättäjäisiin. Kimnaasilainen Priiti löytää Linnamäeltä asekätkön ja päättelee, että keisaria vastaa on suunnitteilla isku. Myös Perttu saapuu Loimaalta katsomaan keisaria.

(Lastenkirjainstituutti)

- - -

Ystävykset Ella, Stiina ja Karoliina saavat riemukseen käydä yhdessä rippikoulua. Karoliina on erityisen innoissaan päästessään asumaan Ellan luo, missä hän voi välillä autella krouvissakin.
Jännitystä porvoolaisnuorten elämään tuovat paitsi valtiopäivät vieraineen niin kimnaasipoika Priitin tekemä aselöytö. Ei kai vain joku suunnittele kammottaa tihutyötä, keisari Aleksanterihan on pian taas tulossa kaupunkiin! Ellan mieltä kylläkin kaihertaa vielä enemmän kappalaisentalon sievä kotiopettaja, neiti Annabel. Miksi hän anelee Ellalta venäläisen ulaanin tälle jättämää hopeasormusta? Mitä iloa neidille voi olla pienestä, vaatimattomasta sormuksesta?

Eloisan kertomuksen myötä parin vuosisadan takainen nuorten arki herää eloon. Samalla tuleva tutuiksi Suomen historian jännittävät vaiheet.

Itsenäinen jatko-osa teoksille Keisari ratsastaa kaupunkiin sekä Kolme hopeasormusta.

(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
154
Sarjamerkintä