Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Lotta, lentoemäntäoppilas

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus


Mitä tulisi tehdä, kun vanhat kuviot eivät enää kiinnosta ja vanhemmat suunnittelevat elämän valmiiksi? - Ottaa oma elämä haltuun ja lähteä rohkeasti unelmien perään.

Lotta Lehtola päättää paeta tylsyyttä taivaalle. Opiskelupaikka lentoemäntäkurssilla avartaa pian maailmaa enemmän kuin hän olisi uskonut. Vauhtia ja väriä elämään tuovat niin koulutukseen kuuluvat katastrofiharjoitukset ja tyylikurssit kuin arki Madonnan näköisen, miehiä pyörittävän Pauliinan ja ujon Marleenan kämppiksenä. Vaikka työ ja oman elämän aloittaminen vieraassa kaupungissa on toisinaan rankkaakin, Lotta päättää ottaa kaiken irti elämästä. Etenkin, kun kuvioihin astuu Ihastus isolla i:llä.

Lotan tarina jatkuu kirjoissa Lotan koeaika; Lotta, kymppityttö ja Siivet kantavat Lotta.

Suositellaan: kaikille kotoa poismuuttamisesta unelmoiville ja/tai lentoemännän ammatista kiinnostuneille.
(Piparminttu / Sivupiiri)


Lotta on saanut kiltin perhetytön elämästä kyllikseen ja päättää pyrkiä lentoemäntäkurssille salaa vanhemmiltaan. Opiskelemaan päästyään hän muuttaa asumaan Madonnan näköisen Pupun ja ujon Marleenan kanssa. Vauhdikas opiskelijajoukko ahertaa opinnoissaan ja ottaa myös ilon irti elämästään.
(Lastenkirjallisuusinstituutti)
Opettajavanhempien ainokainen Lotta Lehtola on aina toteuttanut muiden suunnitelmia. Kaikki ovat varmoja, että liikuntaa harrastavasta tytöstä tulee jumppamaikka. Mutta 21-vuotiaana Lotta haluaa irti hikisistä jumppasaleista ja valmiiksi rakennetusta tulevaisuudesta. Hän haluaa pois tutuista ympyröistä ja nähdä maailmaa. Kuin vastauksena Lotan pohdiskeluihin ilmestyy lehteen ilmoitus lentoemäntäkurssin pääsykokeesta.

Pääsykokeet muuttavat Lotan elämän. Läpäistystä kokeesta tulee hänen itsenäisyysjulistuksensa: on aika repäistä itsensä irti vanhempien käskyvallasta ja ottaa ohjat omiin käsiin. Kurssitovereikseen Lotta saa Pupun ja Marleenan, joiden kanssa hän myös jakaa tilavan kolmion Lauttasaaressa.

Tiukat opinnot Ilmailuopistolla täyttävät tyttöjen päivät. Opiskelijajoukko on kirjava eikä sopuisa toverihenki löydy aivan pian. Lotan opintojen asiantuntevan kuvauksen kautta lukija saa paljon kiinnostavaa tietoa lentoemäntäkoulutuksesta. Mutta pelkkä opiskelu ei täytä Lotan ajatuksia. Sankarilentäjä Tom Andersson harmaine silmineen livahtaa tytön ajatuksiin entistä useammin.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

176

Kieli

Sarjamerkintä