Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Omegapiste

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Hökkelissä keskellä autiomaata asuu entinen hallituksen neuvonantaja Richard Elster. Hän oli tiedemies, ulkopuolinen, ennen kuin hänet kutsuttiin puolustusministeriön strategistien puheille. Elsteriä pyydettiin luomaan älyllinen viitekehys maan sotilaallisten tavoitteiden tueksi. Kaksi vuotta Elster luki salaisia dokumentteja. Sen jälkeen hän vetäytyi yksinäisyyteen.

Elokuvaohjaaja Jim Finley keksii tehdä dokumentin Elsteristä ja muuttaa asumaan tämän luo. Miesten käymissä keskusteluissa varmistuu lopulta Elsterin näkemys siitä, että ihmiskunta on pakonomaisesti kulkemassa kohti omegapistettä, jossa elämä hiipuu olemattomuuteen. Väite saa konkreettisen todisteen, kun Elsterin tasapainoton tytär saapuu vierailulle ja katoaa.

Don DeLillon pieni mutta vaikuttava romaani on jälleen Nobel-tasoa. Hänen teoksensa ovat usein olleet jonkinlaisia profetioita, ja uudessa arvoituksellisessa romaanissaan hän tarttuu USA:n sotakoneiston salaisiin suunnitelmiin. Onko tuhovietti koodattu kaikkien elävien olentojen DNA:han?
(Tammi)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Tekstinäyte

Pohjoisseinään nojaavaa miestä tuskin huomasi. Ihmisiä tuli sisään kaksi tai kolme kerrallaan, he seisoivat pimeässä ja katsoivat valkokangasta ja lähtivät sitten. Joskus he pysähtyivät melkein ovensuuhun, sisään työntyi isoja ryhmiä, kummastuneita turisteja, ja he katsoivat ja vaihtoivat jalkaa ja lähtivät sitten.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

148

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

123

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä