Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Linnan pidoista pappilan pöytään

Tyyppi
tietokirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kaari Utrion rikkaasta tapakuvauksesta kiitetyt historialliset romaanit avaavat lukijan silmien eteen uskomattoman kokoelman raaka-aineita ja ruokalajeja. Niiden takana on ollut tunnettu tietokirjailija ja kulinaristi Kai Linnilä, joka on kolmenkymmenenviiden vuoden ajan kirjoittanut ruokalistoja lähdemateriaaliksi puolisolleen Kaari Utriolle. Suuri osa romaanihenkilöiden ruokavaliosta on koenautittu kirjailijapariskunnan pöydässä.
Linnan pidoista pappilan pöytään sisältää kuvauksia Kaari Utrion romaanien pöydänantimista sekä ennen julkaisemattomia ohjeita niiden toteuttamiseksi kotioloissa.
Valmistusohjeissa on pyritty ratkaisuihin, jotka on mahdollista toteuttaa nykypäivän keittiössä. Ohjeiden rinnalla kulkevat niihin liittyvät tekstinäytteet. Kirjassa on runsas ruokailuun ja ruoanlaittoon liittyvä historiallinen kuvitus ja lopuksi vielä laaja lähdeluettelo eri aikojen ruokakulttuurista.
(takakansi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
Kaari Utrion romaanien herkut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
268
Muu tekijä