Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kelvoton kylä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Hyvä lukija,

olet varmaankin tarttunut tähän kirjaan vahingossa, joten ole kiltti ja pane se pois. Kukaan täysissä tolkuissaan oleva ei tahallaan lukisi tätä nimenomaista kirjaa, joka kertoo Violet, Klaus ja Sunny Baudelairen elämästä, sillä näille sivuille on talletettu tunnollisesti ja tuskallisesti jokainen lohduton hetki heidän V.P.K:ssa viettämästään ajasta.

Mieleeni ei tule yhtä ainutta syytä, miksi kukaan tahtoisi avata kirjan, joka kertoo niin vastenmielisistä asioista kuin paikasta toiseen siirtyvistä variksista, vihaisesta väkijoukosta, sanomalehtiotsikosta, viattomien ihmisten pidättämisestä, deluxe-sellistä ja perin merkillisistä hatuista.

Minun vakaa ja pyhä tehtäväni on tutkia Baudelairen lasten elämän pieninkin piirto ja kirjata kaikki, mutta sinä saatat mieluummin suorittaa jotain muuta vakavaa ja pyhää tehtävää, lukea vaikkapa jotain toista kirjaa.

Kaikella kunnioituksella

Lemony Snicket


(WSOY)
Vanhan sanonnan 'Kylä lapsen kasvattaa' esimerkin mukaisesti joukko kyliä on allekirjoittanut holhoojaohjelman. Niinpä Baudelairen sisarukset matkustavat nyt V.P.K.:n kylään (Variksenpalvojien kylä). He toivovat siellä löytävänsä Quagmiren kolmoset ja selvittävänsä kreivi Olafin synkeän salaisuuden. Kylässä asuminen on täynnä sääntöjä ja sääntöjen rikkojia rangaistaan polttamalla heidät roviolla. Kreivi Olaf esiintyy salapoliisi Dupinina. Isadora ja Duncan Quagmire lähettävät runomuotoisia viestejä, joiden avulla Baudelairet onnistuvat vapauttamaan kolmoset. Tällä kertaa sisarukset lähtevät kylästä omin avuin, ilman herra Poea.
(Lastenkirjallisuusinstituutti)

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

261

Kustantaja

Ilmestymisaika

Sivumäärä

274

Kustantaja

Kieli