Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kuka murhasi rock'n'roll tähden

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

"Sinulla on outoja tapoja. Sinä pidät hauskaa vain iltamyöhällä ja vain viikonloppuisin. Tiedä siis, että kun suomalainen rocktaiteilija päättää esityksensä, on jo seuraava päivä eikä seuraava viikkokaan kaukana ole. Silloin sinä olet jo aivan tukossa, ympärikännissä tai lähtenyt kotiin löydettyäsi sen mitä olit tullut hakemaan. Rocktähti jää yksin pakkaamaan kamojaan ja nousee yksin vanhaan bussinrötisköön ja ajaa yksin aamuun saakka päästäkseen kotiin."

"Häntä ei odota viihtyisä pukuhuone, ei ruusupuska eikä onnittelusähke. Kovalevyseinille on edellisten esiintyjäin toimesta raaputeltu mauttomia kuvia ja ontuvia riimejä. Hän ei mene yökerhoon yöpalalle koska suomalaisessa sorakuopassa on vain tanssilava, ei yökerhoa. Kioski myy limaisia lihapiirakoita kahdella nakilla, jenkkikassista voi löytyä pullo lämmintä olutta."

"Tässäpä sinulle kirja. Minä kirjoitin sen, jotta tietäisit vähän enemmän. Rockbisnes ei ole juhlaa, ei orgiaa, ei hotellien romuttamista, ei loistoautoja, ei rahasäkkejä. Se on työtä ja helvetinmoista onkin. Kukaan ei tee sitä kenenkään puolesta, jokaisen on tehtävä se itse jos on kerran sattunut sille tielle astumaan. Mutta on se, saatana, hienoa."

Noin kirjoittaa kirjansa esipuheessa Juice Leskinen, suomalainen rock 'n' roll -tähti. "Kuka murhasi rock 'n' roll tähden?" on kertomus ammattimuusikon arjesta Suomen suvessa vuonna 1977. Siinä puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä, suoraan ja kiertelemättä. Se on kirja jokaiselle, joka on kiinnostunut suomalaisesta musiikista.

(Ote takakansitekstistä)

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

127

Kustantaja

Sarjamerkintä