Jokainen sydämeni lyönti

Tyyppi

tietokirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Claes Andersson vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Korkeavuorenkadun tienoilla Eirassa. Kolmilapsisen perheen isä oli tiukka ja autoritäärinen, äiti uhrautuva ja lempeä. Claes oppi jo varhain sumplimaan kahden erilaisen vanhemman luomassa tunneilmapiirissä. Häntä kannustettiin harrastuksissa, jotka muodostuivatkin myöhemmin tärkeäksi osaksi elämää. Anderssonista kehittyi varsin mainio jazz-pianisti ja jalkapalloilija. Kirjallisuus ja kirjoittaminen olivat tärkeitä jo varhaisnuoruudessa. Lääkärin ja poliitikon uran ohessa Andersson on kirjoittanut useita runo- ja proosateoksia sekä näytelmiä.

Jokainen sydämeni lyönti on muistoja rönsyilevä, kevyenpainava teos, joka kuljettaa lukijan sodanjälkeisen Helsingin kaduilta koulumuistoihin, mielisairaaloihin, poliittisen valtapelin ytimeen pelikasinoille ja eroottisiin haaveisiin – muun muassa. Andersson kuuluu niihin mielisairaanhoidon uudistajien pioneereihin, jotka yrittivät inhimillistää hoitokeinoja ja antaa mielisairaille ihmisille ihmisarvon. Hoitotrendi, joka 60-luvun lopulla alkoi, jatkuu edelleen. Vasemmistoliiton puheenjohtajana Andersson taisteli tasa-arvoisen pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan ja kestävän ympäristökehityksen puolesta.

Mikään inhimillinen ei kirjassa ole vierasta tai kiellettyä. Kun ihminen tuntee itsensä ja on rehellinen itselleen, hänen on helpompi ymmärtää muitakin ihmisiä ja tuntea empatiaa.

Kirjassa on runsaasti ”henkilökohtaisia paljastuksia” lähipiiriä loukkaamatta - huumoria unohtamatta. Andersson toteaa, ettei tunne suurta sisäistä matkustamisen tarvetta ”aasikin voi matkustaa maailman ympäri”. Kirjoja lukemalla pääsee matkustamaan melko moneen paikkaan maailmassa. Kirjoja lukemalla pääsee myös elämään useita ihmiselämiä. Monenkaan ihmisen elämä ei ole yhtä tapahtumarikasta, sisältörikasta, kulturellia, jännittävää ja onnekasta kuin Anderssonin. Tämän kirjan lukemalla saa elää yhden värikylläisen elämän lisää.
(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

177

Kustantaja

Ilmestymisaika

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä