Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vain rakkaus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Toisin kuin Andreï Makinen romaanit yleensä, Vain rakkaus ei sijoitu kauas Ranskan tai Venäjän historiaan. Se kurkottaa Angolaan, 1970-luvulle maan itsenäistymisen vuosiin sekä kylmän sodan jälkeiseen aikaan 25 vuotta myöhemmin. Romaani kuljettaa lukijaansa historian takapihoilta etulinjaan, Afrikasta Kuubaan ja Siperiaan.

Elias Almeida koki lapsena vanhempiensa raa'an kuoleman Angolan sisällissodassa. Myöhemmin hän on ammattimaisena vallankumoustaistelijana todistanut murhia, raiskauksia ja kidutusta. Vallankumous vaihtaa paikkaa, Elias sen mukana. Valta vaihtuu, mutta kerta toisensa jälkeen muutos jumiutuu kyvyttömyyteen nähdä mahtipontisen puheiden taakse, ihmiseen. Kun Elias eräänä lumisena yönä harhailee läpeensä rasistisessa Moskovassa, hän kohtaa Annan. Vihan ja pelon keskeltä löytyy rakkaus.

Vain rakkaudesta löytyy Andreï Makinen usko ihmisyyteen paljaimmillaan: yhtä aikaa henkilökohtaisena ja universaalina.
(takalieve)
Venäläissyntyinen kirjailija ja filosofian tohtori Andreï Makine (s. 1957) nousi kuuluisuuteen nykyisessä kotimaassaan Ranskassa romaanillaan Ranskalainen testamentti. Teos sai Ranskassa Goncourt-palkinnon, lukiolaisten Goncourt-palkinnon ja Médicis-palkinnon. Suomessa sille annettiin kansainvälinen Eeva Joenpelto -palkinto ja Italiassa Ruffini-Antico Fattore -palkinto. Makinen teoksista on suomennettu myös Venäläisiä unelmia, Ruhtinattaren rikos, Idän sielunmessu, Elämän musiikki, Maa ja taivas sekä Vera.
(etulieve)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

220

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä