Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tulen arvoitus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Delinda oli kertonut Sofialle, miksi hänen piti kuolla. Hänellä oli sairaus, josta Sofia ei ollut ikinä kuullutkaan. Oliko Rosalla sama sairaus? Kuolisiko Rosa?

Sofian elämä jatkuu siskon kuolemasta huolimatta. Sofia muistaa siskoaan joka päivä, siitä on muistuttamassa jalkaproteesit, jotka Sofia sai samassa onnettomuudessa. Nyt huolenaiheena on isosisko Rosa. Rosa, 17, on kiinnostunut ulkomaalaisista lehdistä ja käy lukemassa niitä kaupassa. Siellä hän tapaa myös ikäisiään poikia. Ja nyt Rosa on sairas!

Sofia osaa lukea ja kirjoittaa, hän käy koulua. Mutta eniten elämästä hän on oppinut niinä kuukausina, kun oli vuoteenomana sairaalassa ilman jalkoja. Silloin hän tapasi tytön, jolla oli kuolemaan johtava sairaus. Onko Rosalla sama tauti? Kuoleeko Rosa?

Sofia tapaa iltamyöhällä mystisen pojan, joka jää hänen mieleensä. Hän oppii tuntemaan, mitä on ihastus ja ymmärtää ehkä hiukan paremmin nyt siskoaan Rosaa.

Tositapahtumiin perustuva kirja on yhtä koskettava kuin ensimmäinenkin osa Tulen salaisuus. Ehkä jopa koskettavampi.

(arjamaaria / Sivupiiri)

- - -

On kulunut jo useampi vuosi Sofian tapaturmasta, missä hän menetti molemmat jalkansa. Katkeruus ei ole väistynyt kokonaan, ja joskus hän jopa kadehtii kaunista isosiskoaan, 17-vuotiasta Rosaa. Mutta ei enää sen jälkeen, kun Rosan sairaus puhkeaa ja se paljastuu pelätyksi aidsiksi. Sofia pohtii seksuaalisuutta monelta puolelta. Oman tapaturmansa myötä Sofia on joutunut aikuistumaan ennen aikojaan, ja hän tuntee olevansa monessa asiassa tietävämpi kuin äitinsä ja siskonsa. Kaiken köyhyyden ja vaikeuksienkin keskellä hän haaveilee Kuunpojasta, Armandosta.

(Lastenkirjallisuusinstituutti)

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

268

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

209

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

210

Kieli