Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Siskoni, enkelinluinen tyttö

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Iisa on viisitoistavuotias itsenäinen ja voimakastahtoinen nuori joka kadehtii ystäväänsä Katjaa, jonka äidin takia isä jätti Iisan ja hänen äitinsä kun päätti vihdoin lopettaa perheestä toiseen hyppelyn.

Siksipä Iisa ei ymmärrä mitä kadehtimista Katjalla on hänen bändistään `Passiivinen vitutus´, ystävistään ja riippumattomasta elämästään sekä poikaystävästään, kun Katjalla on Iisan isä. Mutta tästä seikasta huolimatta he kaksi ovat olleet ystäviä, mikä joutuu kuitenkin koetukselle kun Iisa huomaa Katjassa muutoksia, mitä vanhemmat eivät näe tai eivät suostu tajuamaan. Katja riehuu kaupungilla juoden ja hörheltäen kuin mikäkin blondikanaidiootti eikä hän näytä syövän ruokaa, ollenkaan, vaikka tekeekin aina niin herkullista syötävää. Pian Iisa oivaltaa mistä on kyse mutta Katjan vanhemmat eivät usko häntä vaan pitävät Katjan käytöstä teinille kuuluvana lapsellisena oikutteluna, mikä menee pois kurilla. Katjan aiheuttamien huolien lisäksi Iisa joutuu myös ahtaalle kun poikaystävä Ilja ei ole mielissään Iisan uudesta, räikeästä hiustyylistä tai että Iisa on itsenäistyvä tyttö. Joutuessaan asioista tietämättömien vanhempien antamien vastuun, Katjan kehittyvän mielisairauden, poikaystävänsä kanssa riitojen ja monien muiden ongelmien väliin Iisan täytyy keskittää kaiken kykynsä ja voimansa oman minänsä suojeluun.

(Nacho / Sivupiiri)

- - -

Kirja kertoo eksyksissä olevista uusperheen jäsenistä. Iisalla ja Katjalla on sama isä mutta eri äidit. Isä hylkää Iisan ja valitsee perheekseen Katjan ja Katjan äidin. Miksi sitten Katjalla on niin paha olo?

(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

307

Kustantaja

Kieli