Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka ja kauppakeskuksen kummitus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Agentti Kivimutkaa koetellaan. Jiikoon maaginen futistossu Copa Mundial poksahtaa Keravan karuselliturnauksessa kärjestä puhki, ja Kivimutka ja etsiväkollega Henkka lähtevät ostamaan keskustan kauppakeskuksesta uusia. Kaikki sujuu melkein hyvin siihen saakka, kun törmätään kauppakeskuksen kummitukseen, erääseen apinaan ja merkilliseen naamiaisporukkaan. Ja sitten Kivimutkan reppu uusine jalkapallokenkineen katoaa. Ratkaiseeko ongelman poliisi, hätäkeskus vai oma apu?

Kahdeksas Henkka & Kivimutka -dekkari laajentaa etsivätoimiston toimintapiiriä kotikulmilta kaupungille, mutta velmu meininki on entisellään. Nuorista lahtelaisetsivistä kertova sarja on huimassa nosteessa, sillä ”rikosten”, arjen logiikan ja totisen huumorin yhdistelmä on vastustamaton.
(Karisto)
Kivimutka ja Henkka lähtevät ostamaan Jiiikoolle uusia jalkapallokenkiä keskikaupungin kauppakeskuksesta ja joutuvat jo matkalla biljardimiesten takaa-ajamiksi. Kauppakeskuksessa on cosplay-tapahtuma, mutta apina ja kummitus eivät selvästi kuulu joukkoon. Uudet kengät katoavat Jiikoon repun mukana ja takaa-ajo alkaa.
(Lastenkirjallisuusinstituutti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

167

Kustantaja

Lisätietoja

Lisäpainokset: 2. p. 2016.