Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Risto Räppääjä ja kuuluisa Kamilla

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Risto on varma, että hänen hiihtolomansa on pilalla, kun Nelli on mummilassa ja Riston huoneen valtaa lapsitähti Kamilla Puumalainen, Rauhan kunnianhimoisen koulutoverin tytär. Kamillan säännölliset elämäntavat äänelämmitysharjoituksineen ärsyttävät Ristoa. Suureen laulukilpailuun valmistautuva Kamilla taas on pahoillaan siitä, ettei Risto siedä hänen läsnäoloaan Räppääjillä. Mutta sitten Kamilla katoaa.
Voisiko Kamillan katoamisen takana olla hänen kilpakumppaninsa Veronikan viekas säestäjä Rosamunda von Bintje?
Nelli palaa yllättäen mummilasta, koska hänen isovanhempansa ovat lähteneet seniorien rivitanssikilpailuihin. Risto ja Nelli yhdistävät voimansa. He päättävät ratkaista kadonneen Kamillan olinpaikan ja viedä hänet laulukilpailuihin, vaikka viime hetkellä. Ehtiikö Kamilla paikalle ajoissa? Ja ketkä mahtavat lopulta olla hänen kanssaan lavalla?
Tarinan lopussa sekä Kamilla että hänen kunnianhimoinen äitinsä huomaavat muuttuneensa. Ristokaan ei ole entisellään, ja sekä Nelli, Risto että Kamilla ovat saaneet hauskoja uusia ystäviä.
(Tammi)
Riston hiihtoloma on alkanut ja hiihtolomallahan hiihdetään, päättää Rauha-täti. Hauskempaakin tekemistä olisi, jos Nelli ei olisi lähtenyt koko viikoksi mummilaan.

Hiihtoloman sotkee perusteellisesti Kamilla Puumalainen, valtakunnallisten lastenlaulukilpailujen yksi vahva voittajaehdokas. Rauha-täti huomaa tuntevansa Kamillan äidin ja isän, molemmat olivat Rauhan kanssa samalla luokalla. Rauha päättää soittaa heille ja saakin yllättäen Kamillan vartioitavaksi, koska Kamillaa uhkaa ehkä kidnappaus.

Risto joutuu luovuttamaan huoneensa Kamillalle, kun tämän vanhemmat lähtevät Ruotsiin ostamaan tytölle uutta esiintymisasua.

Kamillan pahin kilpailija on Veronika Vepsäläinen, tai oikeastaan hänen laulunopettajansa Rosamunda von Bintje ja hänen sisarensa Matilda. Kamillaa pitäisi vartioida koko ajan, ettei kävisi niin kuin sitten kuitenkin käy, että Kamilla siepataan ja suljetaan kellarin varastohäkkiin. Ehtivätkö Rauha, Risto, Nelli ja herra Lindberg pelastaa Kamillan ja ehtiikö Kamilla osallistua laulukilpailuun?
(Marjatta Yamamoto/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

104

Kustantaja