Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ilmetty

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Entä jos sinulla olisi kaksoisolento?

Kevin Thunder on Dublinin köyhässä pohjoisosassa elävä nuori mies. Eräänä päivänä Kevin törmää kaksoisolentoonsa Gerry Spainiin, joka elää Dublinin yltäkylläisyydessä kylpevällä eteläpuolella. Varttuessaan Kevin ja Gerry oppivat hyödyntämään kaksoisidentiteettiään, toinen hurmatakseen naisia, toinen menestyäkseen kirjailijana, mutta lopulta heidän elämänsä kietoutuvat solmuun traagisin seurauksin. Ilmetty on hämmentävän taidokas romaani identiteetin hämärtymisestä ja samalla myös mysteeritarina.

Neil Jordan (s. 1950) on irlantilainen kirjailija ja elokuvantekijä. Hän on ohjannut 13 elokuvaa, joista suurimman osan hän on myös käsikirjoittanut. Hänen tunnetuin elokuvansa on The Crying Game, joka voitti Oscarin parhaasta käsikirjoituksesta. Ilmetty pongahti ilmestyttyään Irlannin bestsellerlistojen kärkeen. Niin irlantilaiset kuin brittikriitikotkin ovat ylistäneet teosta.

”Ilmetty on suuri kansainvälinen romaani, merkittävä irlantilainen romaani ja ennen kaikkea suurenmoinen dublinilainen romaani, joka kumartaa syvään Joycelle, kunnes ravistelee hänen perintönsa olkapäiltään niin kuin nuori, joka lopulta jättää mitä rakastavimmankin lapsuudenkodin.” – Irish Times

(Like)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

377

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä