Suosittu - omaelämäkerta

Tyyppi

tietokirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Maya on tyttö, joka ei kuulu koulussa suosittujen joukkoon. Pikemminkin hän on ollut asteikon häntäpäässä. Kun Mayan isä löytää kirpparilta opaskirjan suosiota tavoitteleville nuorille. Maya päättää kokeilla, voisiko asialle oikeasti tehdä jotain. Hän alkaa noudattaa kirjan ohjeita huolimatta siitä, että opas on vuodelta 1951. Ohjeita noudattaessaan Maya huomaa, että oikeastaan ulkonäöllä ei ole niin kauheasti tekemistä suosion kanssa, vaan ihan muut ominaisuudet ovat oikeasti tärkeitä. Kirja pohjautuu tositapahtumiin.

(Minttu/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Maya aloittaa kahdeksannen luokan. Äiti antaa hänelle 50-luvulla kirjoitetun oppaan, jonka avulla kenestä tahansa voi tulla suosittu. Maya päättää aloittaa projektin ja käydä läpi kirjan opit kahdeksannella luokalla. Hänellä ei ole mitään hävittävää, koska hän on kaikkea muuta kuin suosittu koulussa.

(Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Koulun sosiaalisessa arvoasteikossa pohjilla oleva Maya saa sattumalta käsiinsä 1950-luvulla ilmestyneen oppaan, jonka neuvoilla kenestä tahansa teinistä pitäisi tulla kaunis, tyylikäs ja suosittu.Maya päättää aloittaa salaisen ihmiskokeen ja seurata vanhan oppaan neuvoja kirjaimellisesti. Hän alkaa pokkana käyttää pitkiä hameita, sukkanauhavöitä ja helminauhoja, mutta hylkää myös teinimaailman kirjoittamattomat säännöt ja menee ruokalassa istumaan suosittujen pöytään ja tekee tuttavuutta vielä itseäänkin nörtimpien kanssa. Liki vuoden kestävän projektin seuraukset ovat hämmentäviä!

Hurjaan suosioon noussut 13-vuotiaan kirjoittama omaelämäkerta on harvinaisen vilpitöntä luettavaa terävää viihdettä, mutta samalla tärkeää pohdintaa itsetunnosta, rohkeudesta ja suosion mittareista. Mukana on myös aitoja valokuvia Mayan elämän varrelta. New York Timesin bestseller-listalle kivunneen kirjan käännösoikeudet on myyty 20 maahan, ja DreamWorks on ostanut kirjan elokuvaoikeudet.

(Karisto)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

Vintage-viisautta nykyajan nörteille

Ilmestymisaika

Sivumäärä

266

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä