Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Omenapuu laulaa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”En osaa keskittyä. Koko ajan on niin paljon muka tärkeämpää. On kavereita, on mökkireissuja, on töiden hakemista, on juovuttavia aamuöitä ja liian sinisiä taivaita, silmistä puhumattakaan.”

Katri lähtee Provinssorockiin Riikan kanssa. Kahden! Liftaamalla. Katrin ylisuojelevalle äidille tietysti kerrotaan bussimatkasta, sillä muuten Katri ei saisi lähteä kotoa ollenkaan. Vaikka on jo täysi-ikäinen.

Riikalla on omat lähtötuskansa. Mustasukkainen poikaystävä on varma, että Riikkaa kiinnostaa PMMP:tä enemmän kaikki kaksilahkeiset.

Eikä tytöt koskaan taida päästä Provinssiin. Sillä kyytiä tarjoavasta autosta löytyy kaksi poikaa, jotka tarjoavat vaihtoehtoista reissua eli mökkiseuraa. Ehtiihän bändit nähdä myöhemminkin, mutta hyvää mökkiseuraa on harvoin tarjolla. Elias on runopoika, jolla on omat elämäntuskansa. Katri taitaa löytää oman Eliaksensa ja kuinka käy Riikan?

Rakkauta (ah), nuoruutta (wow) ja ikikesä, joka valitettavasti loppuu joskus. Tartu kirjaan! Se vetää puoleensa.

(arjamaaria / Sivupiiri)

- - -

Lukio takana, elämä edessä - tarina haaveista ja heittäytymisestä

Mikään ei saa estää 18-vuotiaan Katrin kesäunelmaa: parhaan ystävän Riikan kanssa liftillä Provinssirockiin! Festareiden sijaan tie vie tytöt erään iloisen poikakaksikon kyytiin. Elias on runopoika, jonka unelma on liian suuri ääneen sanottavaksi.
”En osaa keskittyä. Koko ajan on niin paljon muka tärkeämpää. On kavereita, on mökkireissuja, on töiden hakemista, on juovuttavia aamuöitä ja liian sinisiä taivaita, silmistä puhumattakaan.”
Elias ja Katri tutustuvat, ihastuvat. Ymmärtäisikö Katri Eliaksen haavetta?

Omenapuu laulaa on kirja luovuudesta, itsensä löytämisestä ja vanhemmista irrottautumisesta. Se kertoo kahden nuoren − kunnianhimoisen Eliaksen ja luonnonlapsi-Katrin − rakkaudesta, mutta myös haaveista, jotka on pakko toteuttaa.

(Karisto)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

276

Kustantaja