Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Laurén, Anna-Lena

Kuvatiedoston lataaminen
Photograph information
Kuva: Lauri Mannermaa / Teos
Synnyinaika
Synnyinpaikka
Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat
Tekijän käyttämä kieli
Kansallisuus
Teokset
Tyyppi
tietokirjat
Tyyppi
tietokirjat
Tyyppi
tietokirjat
Elämäkertatietoa
Anna-Lena Laurén (s. 1976) on toimittaja ja kirjailija. Hän on kirjoittanut menestyskirjat Hulluja nuo venäläiset (Teos, 2009 / Söderströms, 2008), Vuorilla ei ole herroja – Kaukasiasta ja sen kansoista (Teos / Söderströms, 2009) ja Sitten saavuin Moskovaan (Teos / Söderströms, 2010). Vuorilla ei ole herroja valittiin vuoden matkakirjaksi 2009.

Laurén on syntynyt Paraisilla. Hän on opiskellut valtiotieteitä, kirjallisuutta ja venäjää Åbo Akademissa. Vuosina 2006–2010 hän oli Yleisradion kirjeenvaihtaja Moskovassa, nykyään hän työskentelee Hufvudstadsbladetin ja Svenska Dagbladetin Moskovan-kirjeenvaihtajana. Vuonna 2003 Laurénista tuli kaikkien aikojen nuorin suomenruotsalaisen journalismin Topelius-palkinnon saaja. Sittemmin Laurénille on myönnetty lukuisia merkittäviä journalismipalkintoja, muun muassa Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto 2010 sekä Suomen Kuvalehden journalistipalkinto 2013.

(Teos)