Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hullu vapaana

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Ravisteleva romaani elämästä psykoosin kourissa

Kirjailijan uraa aloitteleva Eli, lapsuudessaan hyperaktiivisuudesta kärsinyt nuori nainen, asuu omassa asunnossaan yksin, muttei kuitenkaan yksin. Espen, Emil ja Erik asuvat myös siellä – tai eivät oikeastaan siellä, vaan Elin päässä. Heidän äänensä täyttävät Elin koko elämän. Pian seuraan liittyy sivistynyt ja luova prinssi Eugen, ja Elin todellisuudentaju hämärtyy entisestään. Elin terapeutti Jonatan pyrkii auttamaan Eliä selviytymään helvetillisestä arjesta ja säilyttämään määräysvallan elämästään sisäisten ääniensä ristitulessa – psykoosissa.

Tarkkanäköisesti kirjoitettu Hullu vapaana avaa oven mielisairaan ihmisen kiinnostavaan ja traagiseen elämään. Se on taidokas, hätkähdyttävä romaani ihmisen horjumisesta mielen vahvuuden ja heikkouden veitsenterällä.
(Like)

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Puhun kirjoituskoneelle. Lausun sanat ääneen ja makustelen niitä: Hän on kaunis niin kuin minäkin, mutta hänessä kauneus pääsee paljon paremmin esiin. Aika, kuten ajatukset, on niin sakea että sen päällä voi melkein lepuuttaa kättään kuin hyllyllä. Olemme niin nuoria, että uskomme jonkun näkevän meidät. Sidon hetken pohjaan pienen solmun.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

391

Kustantaja

Kieli

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

476

Kieli