Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Koiran virka

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

"Vanhempi rouva etsii kilttiä seurakoiraa (ei pentua). Linda Lehmus..." Vaikka pylvääseen kiinnitetyn ilmoituksen lopusta tekstistä ei saa enää selvää, tylsältä työpaikaltaan Pikkuasiain virastosta karannut virkamies Arvo kiinnostuu heti.

Omaan kotiinsa Arvo ei voi vähään aikaan mennä, sillä sieltähän häntä ensimmäiseksi tultaisiin hakemaan takaisin töihin - se on selvää. Siksi Arvo pyytää kummipoikaansa Samua soittamaan Rouva Lehmukselle. Kun Linda-rouva kuulee Arvon olevan kiltti, koulutettu ja tottelevainen, saa Arvo koiran viran - ja pääsee seura- ja vahtikoirana pelastamaan Lindan uhkaavasta tilanteesta pikemmin kuin olisi uskonutkaan...
(Adrianna/Okariino)
Arvo on ollut kaksikymmentä vuotta yleisenä selittelijänä Pikkuasiain virastossa, eikä halua selitellä enää toista kahtakymmentä vuotta. Itse asiassa Arvo ei aio olla enää päivääkään Pikkuasiain virastossa. Mikä neuvoksi? Hän karkaa virastosta ja huomaa lyhtypylväässä ilmoituksen, jossa yksinäinen rouva etsii itselleen seurakoiraa. Siitäpä Arvon päähän pälkähtää uusi, vaikkakin jotenkin tuttu ajatus: koiranvirka!

Kummipoika Samu saa lähteä näyttämään Arvoa Linda Lehmukselle. Onhan se Lindastakin tietysti vähän outoa, että seurakoiran virkaan pyrkii mies. Mutta Arvo on niin kiltti, ei puhu paljon ollenkaan, on hyvin koulutettu, ihan filosofian maisteri, eikä ole koskaan purrut ketään. Niinpä Arvo saa loppuelämäkseen unelma-ammatin seurakoirana ja Linda saa täydellisen lemmikin ja uskollisen talonvahdin.
(Marjatta Yamamoto/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

53

Kustantaja

Sarjamerkintä