Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Villapäät

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus


Hyväntuulinen kirja yhteisen aatteen voimasta.

Timppa, 15 v., muuttaa Itä-Suomesta uudelle paikkakunnalle. Hänen erilainen puhetyylinsä - mä ja mie saattavat esiintyä samassa lauseessa - herättää huomiota ja Timppa keskittyykin pääasiassa huulenheittoon, ei niinkään koulunkäyntiin. Sitten Timppa innostuu musiikinopettajansa avustuksella kitaransoitosta ja saa kinuttua vanhemmiltaan ihka oman kitaran. Timppa alkaa musisoida öisinkin, ja yhdessä Teijan, Piken ja Tomin kanssa he perustavat bändin. Yhtye kutsutaan esiintymään Punaisen Ristin juhlaan ja he alkavat työstää sinne musikaalia lähes tyhjästä, improvisoimalla.

Alussa bändin yhteinen taival on kivinen ja sen nimestä ei päästä yksimielisyyteen eivätkä nimet kuten ”STTRTIDMT” ja ”Mämie and the TETTYM” saa kannatusta. Muut epäilevät Timpan alkavan sooloilla, eikä kappaleita tahdo syntyä. Timppa ja Teija uskovat kuitenkin ihmisten hyvyyteen katsottuaan elokuvan Punaisen Ristin perustajasta, ja kun he tuntevat olevansa oikealla asialla, alkaa musikaalikin vihdoin hahmottua. Bändi synnyttää uuden muodin laittamalla päähänsä villasukat ja heistä tulee Villapäät. Mutta miten musikaalin esityksessä käy, kun aina niin luotettava ja tarkka Teija unohtaakin vuorosanansa? Ja miten Tomin adoptiotausta vaikuttaa siihen, että hänen pitää esittää orpoa?

Villapäät tarjoaa tarinan aivan tavallisten nuorten tavallisesta elämästä, mutta se tuo esiin arjen tähtihetket ja muistuttaa siitä, että yhdessä muiden kanssa voi päästä pitkälle.
(Päivi / Sivupiiri)


Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kustantaja