Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Miisan uusi perhe

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

"Minun nimeni on Miisa. Isä sanoo minua kyllä joskus myös Misiksi. Ja joskus Iisaksi ja sitten siitä vielä pehmeämmin Isiksi. Niin meillä on sama nimi. Mutta oikeasti vain isä on Isi.

Minä asun kahta kohtia, vuoroin äidin ja vuoroin isän luona. Kun isä hakee minut perjantaina tarhasta, tiedän että viikko on kulunut ja alkaa viikonloppu. Ja sama sitten taas viikon päästä. Ja joskus kyllä muulloinkin, jos jompikumpi matkustaa maailmalle. Ne tulevat kuitenkin aina takaisin, yhtä varmasti kuin raitiovaunut, kiertävät kolmosen lenkin, mutta eri suuntaan."

Hannu Mäkelä kertoo ainutlaatuisen koskettavasti ja eläytyvästi kuusivuotiaan Miisan arjesta kahdessa kodissa. Millaista on, kun on kaksi kotia? Entä kun lapsen elämään tulee uusia aikuisia?

(Tammi)

- - -

Kuusivuotias Miisa käy päiväkotia ja asuu kahta kotia: vuoroin isän uuden perheen luona, vuoroin äidin luona. Kaikki muuttuu, kun äiti muuttaa yhteen Johanneksen kanssa. Muutokset itkettävät Miisaa, mutta hänellä on myös taito pukea surunsa sanoiksi ja lauluiksi. Kesällä Miisa täyttää 7 vuotta, ja syksyllä kun alkaisi koulu, hän olisi jo tottunut muutoksiin.

(Lastenkirjallisuusinstituutti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

148

Kustantaja

Kieli