Autiopaikoilla

Tyyppi

tietokirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Maailma kaupungistuu. Yli kymmenen miljoonan asukkaan kaupunkeja on jo 35. Ennusteiden mukaan 66 prosenttia maailman ihmisistä asuu kaupungeissa vuo­teen 2050 mennessä.

Samaan aikaan osa kaupungeista on jäämäs­sä kelkasta. Teollisuudesta eläneet paikkakun­nat ovat länsimaissa uhanalaisia, elleivät ne löydä uusia syitä olemassaololleen.

Olemme jättämässä jälkeemme massiivi­sen määrän moderneja raunioita. Kukaan ei oikein tiedä, mitä niille pitäisi tehdä.

Kiehtovassa reportaasissaan Autiopaikoilla palkittu toimittaja Johanna Vehkoo matkus­taa paikkoihin, jotka ovat syystä tai toisesta hylättyjä.

Kohteina ovat muun muassa tyhjenevä kaivoskylä Kainuun korvessa, neuvostoliittolainen aavekaupunki Huippuvuorilla ja jälki­teollisen maailman koelaboratorio Detroit. Matka jatkuu Kalifornian kultakuumeiden – niin menneiden kuin nykyisten – kautta hylättyihin virtuaalimaailmoihin.

Kirja etsii vastauksia muun muassa seu­raaviin kysymyksiin: Miksi ihmiset hylkäävät kotinsa ja mitä he jättävät jälkeensä? Ketkä jäävät ja miksi? Mitä tulevaisuuden raunioille tulisi tehdä – pitäisikö ne säilyttää arkeologi­sina kohteina ja lähihistorian muistomerk­keinä?

(Teos)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

Tutkimusmatkoja tulevaisuuden raunioille

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

213

Kieli