Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kivi, joka tahtoi takaisin järveen

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Kivi, joka tahtoi takaisin järveen sijoittuu mustavalkoisten elokuvien maaseudulle, jossa peltotyöt vielä tehdään hevosvoimin. Kalevalainen mytologia ja muinaisuskontojen hahmot istuvat kertomukseen yhtä luontevasti kuin vilja-aitat, puhdetyöt ja voimisteleva kansakoulunopettaja. Kaupunkilaistyttö Aino ei alkuun juurikaan ihmettele sukulaistensa elämää, mutta vähitellen maalaistalon elämä alkaa tuntua perin juurin omituiselta. Miksi kaikki karttavat viereistä järveä? Miksi Aino näkee ja kuulee sellaista, mitä muut eivät myönnä huomanneensa? Miksi kiellettyjä puheenaiheita on niin paljon? Talon väki viljelee oudon viljavia peltojaan tyhjien tilojen keskellä eikä Aino saa heiltä vastauksia kysymyksiinsä. Niinpä hän alkaa selvittää salaisuutta ilman aikuisia, apunaan suupaltti Vihtori-kissa sekä naapurin opettajan kiviin hullaantunut Onni-koira. Oudot kelluvat kivet näyttäisivät olevan avain mysteeriin, jonka selvittämisessä Aino tarvitsee apua paitsi metsän väeltä, myös kadonneelta isältään.

(Paula Niemi/Sanojen aika)

- - -

Ainoa suututtaa; hän ei koulun loputtua pääsekään tavalliseen kivaan kesälomapaikkaansa. Sen sijaan hänet lähetetään kaukaisten sukulaisten luo maalaistaloon, vaikka tietokone-eskaria käyvä pikkuveli saa jäädä äidin kanssa kaupunkiin.
Jo junamatkalla alkaa tapahtua kummallisia. Paikallisjunan muut matkustajat näyttävät oudon vanhanaikaisilta koreineen ja kanoineen, eikä heidän puheenparrestaan tahdo saada selvää. Ja kun vastaan tullut Naatti-ukko soutaa Ainon Syväjärven talolle, käy ilmeiseksi, että seudulla eletään toista aikaa. Kaiken keskellä Aino ei edes huomaa hämmästyä, kun talon lörppö kissa alkaa kertoilla suvun salaisuuksia. Miksi Velma-täti aina välillä katoaa? Mistä syystä järvelle meno on ehdottomasti kielletty? Ja mitä tekemistä Ainon löytämillä oudoilla kivillä on talon ja järven kanssa?
Marja Luukkosen fantasiaromaani liikkuu suomalaisessa maisemassa aikatasoja taitavasti limittäen. Kalevalainen perinne herää henkiin jännittävissä juonenkäänteissä, jotka pitävät lukijan otteessaan huikeaan loppuun asti.

(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

115

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

131