Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Punainen lumme

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kirja kertoo koskettavasti kuusitoistavuotiaan Ellan selviytymistarinan, joka saa alkuunsa perheen yhteisestä Tallinnan matkasta. Taiteellinen Ella harrastaa valokuvausta ja hän pitää netissä yllä kuvagalleriaa ottamistaan kuvista, joukossa on myös muutamia hänestä itsestään otettuja valokuvia. Ella pitää netissä myös omaa blogiaan, jossa hän mainitsee tulevasta Tallinnan matkasta.

Ella haluaa, että hänen yhteystietonsa ovat kaikkien nähtävillä, koska netin kautta tapaa paljon uusia tuttavuuksia. Tätä kautta Ellaan ottaa yhteyttä myös valokuvaaja Vähävainio, joka on pannut merkille Ellan mallimaisen olemuksen. Vähävainio sopii Ellan kanssa tapaamisen Tallinnan laivalle, mutta tapaaminen ei menekään Ellan suunnittelemalla tavalla….

Lempinen on onnistunut tavoittamaan kirjassaan nuorten naisten kokemaa ristiriitaa, joka liittyy ruumiillisen koskemattomuuteen ja naiseksi tulemiseen. Punainen lumme kertoo, mitä voi tapahtua kun oikean ja väärän ääriviivat sekoittuvat.

(SaVi / Sivupiiri)

- - -

Ruumiillisen koskemattomuuden ja heräävän naiseuden synnyttämiä ristiriitoja osuvasti kuvaava herkkä ja sykähdyttävä nuortenromaani.

”Kumpi meistä on vahvempi – minä vai ne ikävät muistot, joita kannan mielessäni?”

Kuusitoistavuotiaan Ellan sisällä asuu kylmääkin kylmempi kivi, joka jäytää ja painaa, mutta ei kulu pois. Kiven sydämeen istutti aikuinen mies, jonka suu maistui tervaleijonalta ja tupakalta ja joka halusi muutakin kuin pidellä kädestä. Mutta siitä Ella ei puhu, ei vanhemmilleen eikä edes Hyttyselle, ystävistä parhaalle. Ei, kunnes on aivan pakko, kunnes ruumis väsyy ja mieli mykistyy, eikä enää ole väliä sillä, mitä muut ajattelevat. Vasta yhtä kovia kokeneen Joonatanin kautta Ella ymmärtää, että tie pois umpikujasta voi alkaa myös siitä, että kaksi mieltä on samalla tavoin rikki.

Punainen lumme kuvaa herkästi ja tarkkanäköisesti ruumiillisen koskemattomuuden ja heräävän naiseuden synnyttämiä ristiriitoja. Mitä tapahtuu, kun halu ja vastuu vaihtavat paikkaa ja oikean ja väärän ääriviivat sekoittuvat?

(WSOY)
Kirjallisuudenlaji
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
232
Kustantaja