Maukka, Väykkä ja suuri seikkailu

Tyyppi

satukokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Maukan ja Väykän ystävyys on taas koetuksella. Väykkä rakentelee pienoismallia ja Maukka janoaa seikkailua. Eikä mikä tahansa seikkailu Maukalle kelpaakaan, sen pitää olla jotain suurta ja ihmeellistä ja erilaista. Eräänlainen seikkailu jo koettiin, kun Maukka halusi ajaa polkupyörällä kuuhun. Kuunsilta petti ja seikkailusta jäi karvas muisto. Nyt Maukan mielessä kangastelee sateenkaari. Sinne pitäisi päästä jollain keinoin, ei sateenkaaren takia yksistään, vaikka se onkin kovin kaunis. Sateenkaaren päässä odottaa aarre, ja sen Maukka haluaa.

Väykkä ymmärtää haaveilevan kissakaverinsa toiveet, ja pian ne ovat keskellä seikkailua. Polkupyörällä mäkeä alas poukkoillen ne lähestyvät seikkailun ensimmäistä yllätystä: Karhu Murhinen, jolle he joutuvat kiidättämään postilähetystä, ei olekaan karhu, vaan pikkuruinen päästäinen. Paketissa on lohikäärmeen hammas ja salaperäinen viesti: ”Pysy poissa! Täällä on lohikäärme! T: Seitikki.”

Seitikki on Karhu Murhisen sisko, aika ovela pikku otus, sen tulevat Maukka ja Väykkä pian huomaamaan. Seitikillä on hallussaan resepti, jolla voi valmistaa taikajuoman. Sitä juotuaan voi muuttua isoksi, vahvaksi, pelottavaksi eläimeksi. Seitikille siemaus sitä taikajuomaa olisi kovasti mieluinen, sillä se ei enää halua olla pieni ja pelokas päästäinen.

Todentotta, ovelalla Seitikillä on taikajuoman valmistus jo hyvällä alulla. Seitikki saa Maukan mukaan suunnitelmiinsa. Samaan aikaan Väykkä makaa henkitoreissaan, saatuaan seikkailun aikana vaarallisen vamman jalkaansa. Silloin Maukka joutuu kovan paikan eteen, pelastaako rakkain ystävänsä vai siemaistako taikajuomaa, jolloin se muuttuisi leijonaksi, eläimeksi, jota kaikki pelkäävät ja kavahtavat.

Maukan ja Väykän tarinat kertovat suurista tunteista. Tämä tarina alkoi Maukan lausahduksesta: Minä vihaan sinua! Kuinka Väykkä voi rakastaa niin itsekästä taivaanrannanmaalaria kuin Maukka on? Viisaan, huolehtivan ja ymmärtäväisen koiran rinnalla itsekäs kissa saa ihan sietämättömiä piirteitä. Kuitenkin ystävyys ja rakkaus löytyvät kiperimmällä hetkellä. Maukan ja Väykän yhteiselo on koko ajan suurta seikkailua, siitä ovela ja haaveita pursuava Maukka-kissa pitää huolen.
(Marjatta Yamamoto/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

126

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä