Hattu

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Hannu Mäkelän ja Kristiina Louhen yhteistyö on taas synnyttänyt pienen helmen:
tunteisiin vetoava kuvakirja kertoo Hanna-tytöstä, jolla on edessään väistämätön ja pelottava asia: muutto tutusta kodista, lähtö tuntemattomaan. Aina ennen on vanha Otto-kissa lohduttanut kiperissä paikoissa, mutta nyt ei Otostakaan ole enää apua. Kun suru ja hämmennys on syvimmillään, ilmestyy jostain lohduttajaksi hattu. Eikä mikä tahansa vanha hattu, vaan "jokaisen hyvän tuulen hattu", joka seuraa Hannaa uusiin seikkailuihin.
(Sanojen aika)

- - -

Yhtenä aamuna se on siinä, kun Hanna herää. Harmaa, oudonmallinen hattu. Hattu on tullut Hannaa lohduttamaan, kun Hannasta tuntuu kaikkea muuta kuin mukavalle, kun täytyy muuttaa omasta kodista pois. Oma koti on myyty toiselle perheelle ja Otto-kissakin täytyy viedä pois. Onneksi on hattu. Hattu päässä tuntuu vähän paremmalta. Hatulle voi kertoa huolensa, eikä hattu jätä, vaikka koti vaihtuukin. Vähitellen Hanna huomaa, että uudessa kodissa on muutakin hyvää. On oma huone sekä tietenkin äiti, isä, Retu ja Anni. Lopulta myös ilo tulee uuteen kotiin - samalla ovanavauksella kuin uusi perheenjäsen, pieni, musta kissa.
(Kuvakirjatietokanta Kirjavainen)

- - -

Joululoma on alkamassa ja Hannan perhe joutuu muuttamaan, jotta velat saadaan maksetuksi. Muuttaminen omasta kodista pois ahdistaa Hannaa, ja vielä kun vanha Otto-kissakin pitää lopettaa. (Lastenkirjainstituutti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Alanimeke

kertomus

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

32

Kustantaja

Kieli