Edward Snowden - Ei pakopaikkaa

Tyyppi

tietokirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Vuonna 2012 Edward Snowden päätti paljastaa Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuspalvelun NSA:n ja sen liittolaisten harjoittaman nettivakoilun koko laajudessaan. NSA:n alihankkijan palveluksessa toimiva teknikko pääsi käsiksi huippusalaisiin tietokantoihin. Hän keräsi aineistoa salassa ja kääntyi sitten toimittajien puoleen. Toimittaja Glenn Greenwald ja elokuvaaja Kate Poitras saivat kesäkuussa 2013 käsiinsä valtavan aineiston. Syntyi kaikkien aikojen suurin vakoilupaljastus.

Greenwald kuvailee trillerimäisen tarinan kohtaamisestaan Snowdenin kanssa - ensin netissä ja sitten Hongkongissa - ja uuvuttavista päivistä hotellihuoneessa, josta käsin hän Snowdenin ja elokuvaaja Kate Poitrasin kanssa lähetti sanomalehti Guardianille paljastavat juttunsa. Greenwald paljastaa Snowdenin aineistosta kuvamateriaalia ja sen sisältöä analysoiden niitä tarkasti.

NSA:ta koskevien yksityiskohtaisten paljastusten lisäksi kokenut toimittaja Greenwald suomii lehdistöä, joka vakiinnutettuaan asemansa vallan lähellä välttelee esittämästä kritiikkiä sitä kohtaan ja epäonnistuu näin palvelemaan kansalaisia niin USA:ssa kuin Euroopassa

Greenwald kysyy, mitä tarkoittaa meille ihmisinä, että viranomaiset tunkeutuvat näin syvälle yksityisyyteemme ja pohtii keinoja, joilla suojautua ja turvata demokratia digiaikakaudella.

Greenwald sai kirjastaan arvostetun saksalaisen Geschwister-Scholl-kirjallisuuspalkinnon 2014. http://www.geschwister-scholl-preis.de/start.php

(Gummerus)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

312

Kustantaja

Kieli

Alanimeke

Kertomus NSA:sta ja vakoiluvaltio USA:sta

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

333

Kustantaja

Kieli